dulkap

Miután Chappie-t születésekor két tolvaj elrabolja, örökbe fogadja őt egy furcsa család. Chappie természetfeletti képességekkel rendelkezik, egy csodálatos tehetség, ráadásul egy robot.

(Gergo Horvath)

Yo-Landi Visser
Willi Ninja
Dev Patel

2026.03.31 Erik Csok

Egy robot története, akinek lelke van!

Nagyon szerethető film, tényleg ez egy olyan alkotás, aminek lelke van. Ez a film képes arra, hogy egy robot, akinek nem lehetnének érzései, mégis többet ad át a képernyőn keresztül, mint egy ember. Chappie karaktere nagyon szerethető, érzelmes, sokkal emberibb, mint maguk az élő karakterek, és szerintem fantasztikusan meg is lett alkotva. Voltak kisebb logikai hibák a filmben, de ezeken kívül tényleg egy nagyon jó kis film. Tud nagyon drámai lenni, vannak benne vicces részek, és kőkemény akciójelenetek is, egyszóval minden van benne, ami egy jó filmhez kell. Én ezt a filmet sokkal jobban szeretem Neill Blomkamptól, mint a District 9-et. Engem az a film nem fogott meg annyira, de ez a film igen, ezért is értékelem jobbnak. Mindenféle karakter megfordul a filmben, vannak a szerethetők és a tipikus bunkó parasztok is, mint minden filmben, de az összes színész tök jól hozta a rá szabott karaktert, mondjuk olyan nevekkel, mint Hugh Jackman és Sigourney Weaver, nem is csoda. Aki még nem látta, és érdekli, nézze meg, tényleg egy olyan film, egy olyan robottal a főszerepben, akinek van lelke!

2015.03.05 dulkap

Kicsit olyan a film, mint Hugh Jackman haja. Egyszerre borzalmas és szórakoztató. Vannak benne szörnyen ostoba és rossz részek, viszont nem szűkölködik a szórakoztató és látványos jelenetekben sem. Néha mintha a készítők sem tudták volna eldönteni, h... Több

2022.10.27 Hieronymus Bosch

Már megint a robotok.

Ha maga Neill Blomkamp tüsténkedik egy filmben, szinte mindenre (is) számíthatunk tőle. Na de lássuk csak: Valakik vastagon megkenhették a FIFA-t, mert épeszű ember soha nem adott volna rendezési jogot Dél-Afrikának (most pedig az araboknak) egy foci... Teljes kritika

2016.08.05 mamiéstöti2

Chappie fél..... Emberi érzelmekkel ellátni egy robotot skatulyában ennyi a lényeg, azért van benne némi akció is, nekem tetszett, nézhető film.

A film összbevétele 102 069 268 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 33 931 591 forintot termelt.

Sharlto Copley nemcsak a hangját kölcsönözte Chappie-nek, hanem a gesztusait és a mozdulatait is felhasználták a karakterhez.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Értékelés: 4/10
(2015. 03. 27.)
Mesterséges unintelligencia
A Chappie a legbutább film a mesterséges intelligenciáról, mind közül, valaha. Több