Johnny Depp Jack Sparrow-ja nem tér vissza az új Karib-tenger kalózaiban

Shean Bailey, a Disney egyik főnöke nemrég egy interjúban erősítette meg, hogy a A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka-franchise legújabb része Johnny Depp nélkül készül majd. A döntésről már keringtek pletykák, ám most már készpénznek vehetjük, hogy a stúdió legújabb terveiben a kalózos filmek kicsit más vizekre eveznek.

A legújabb részt Rhett Reese és Paul Wernick (Deadpool 2) írja majd, akik a Bailey szerint egy kis új ízt és színt tudnak majd vinni a már régóta futó filmekbe, vagyis új energiával és vitalitással futhatnak neki egy következő epizódnak, amely már azért is elértő lesz attól, amit megszokhattunk, mert nem tűnik majd fel benne az ikonikus Jack Sparrow – aki sokak szerint a hátán tudna vinni az eddigi filmeket.

Az előző részek forgatókönyvírója, Stuart Beattie szerint Johnny Depp remekül hozta eddig a figurát – de s stúdiónak kicsit át kell szabnia a tervezett új kalózos filmeket. A legutóbbi rész, a A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja teljesített az összes film közül a leggyengébben a pénztáraknál, de még így is sikerült neki 600 millió dollár feletti bevételt hozni világszerte.

Hogy ki fogja pótolni Depp központi karakterét egy új filmben? Egyes pletykák szerint a Disney egy női kalózban gondolkodik, ami önmagában új megvilágításba helyezné a jelenleg íródó történetet – ám ezt majd csak akkor tudjuk meg, ha a tervezett filmről bármilyen egyéb konkrétum kiderül még.

Hogy a film mikor, hogyan és milyen körülmények között valósul meg, az még nagyon a jövő zenéje – és ha nem szeretnénk Depp  nélkül maradni, akkor a jelenleg futó Legendás állatok - Grindelwald bűntettei-ben nézhetjük meg, mint a címszereplő Grindelwald.