Joseph Fiennes sajnálatát fejezte azzal kapcsolatban, hogy annak idején elvállalta Michael Jacksont szerepét a Városi legendák című sorozatban.

A színész a The Observernek beszélt most arról, hogy szerinte mennyire jogos volt az emberek felháborodása Jackson megjelenítését illetően. Fiennes a produkcióban sminket és orrprotézist viselt, ám a legtöbbek szerint annak idején sértő volt, hogy a popsztárt fehér színész alakította a Városi legendákban.

“Ez egy rossz döntés volt. Teljesen. És én csak egy része vagyok ennek.Producerek, műsorvezetők, írók, rendezők, mind részt vesznek ezekben a döntésekben. De nyilvánvalóan, ha nyíltan beszélek, akkor én lettem a többi ember hangja és arca” - mondta Fiennes.

“Ez egy olyan időszakban történt, amikor volt egy mozgalom és egy váltás, ez jó volt, ez viszont egy rossz döntés volt. Egy hiba” - tette hozzá a szÍnész.

A Sky Arts nem sokkal a tervezett megjelenés előtt visszavonta az epizódot, a döntést pedig egy közleményben indokolta a nyilvánosság számára. “Az epizódot nem sugározzuk, tekintettel a Michael Jackson családja által kifejezett aggodalmak miatt. Korábban azt tűztük ki célul, hogy valós eseményeket könnyed hangnemben dolgozunk majd fel, és soha nem állt szándékunkban megbántani” - olvasható a közleményben.

A popsztár lánya, Paris Jackson annak idején a közösségi médiában csupán annyit reagált a műsorra, hogy “egyszerűen hánynia kell tőle”. Fiennes akkoriban igyekezett megóvni a szerepét, elmondása szerint viszont maga is kérte a szolgáltatót, hogy vonja vissza az epizód megjelentetését.