Kiderült, miért kapta meg castingolás nélkül a Wonka főszerepét Timothée Chalamet

Annak ellenére, hogy a Warner Bros.-tól az elmúlt években olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a stúdió olyanoknak udvarolt, mint Donald Glover, Ezra Miller és Ryan Gosling, hogy eljátsszák Willy Wonka szerepét, végül egyedül Timothée Chalamet kapta meg az ajánlatot a rendező Paul King Wonka című előzménymusicaljének főszerepére.

És Chalamet-nek még csak részt sem kellett vennie semmilyen meghallgatáson...! Máris mondjuk a részleteket.

A Wonka egy "rendes" musical, amely "egy igazán szórakoztató tisztelgés az MGM musicalek aranykora előtt" - mondta King a projektről, akit leginkább a közkedvelt Paddington-filmek rendezőjeként ismerhetünk. Elmondása szerint a Wonka azonban sokkal másabb hangvételű lesz.

"Természetesen igyekeztem sötétebb karaktereket megalkotni, mint amilyenek például egy Paddington-filmben vannak" - beszélt közelgő filmjéről az alkotó a Rolling Stone magazinnak - "Ez egy kegyetlenebb és gonoszabb világ, amiben Willy Wonka találja magát, mert ez az a fajta város, amiben Charlie felnő. A 'Paddington' világával ellentétben Roald Dahl világában nem mindenki kedves. Mindenképpen eljátszhattam ezekkel a groteszk ötletekkel, de remélem, hogy nem teszek kárt egy generációnyi gyerekben mindezzel."

King nemrég azt is mondta a Rolling Stone-nak, hogy Chalamet "rajongója", és így tudta, hogy a színésznek megvan a Wonka szerepéhez szükséges énekesi és táncos képessége:

"Egyenes ajánlat volt, mert ő nagyszerű, és ő volt az egyetlen ember, aki úgy élt a fejemben, mint aki meg tudja ezt csinálni" - mondta King - "De mivel ő Timothée Chalamet, és az élete annyira abszurd, a középiskolai musical előadásai felkerültek a YouTube-ra, és több százezres nézettséggel bírnak. Szóval már tudtam, hogy nagyon jól tud énekelni és táncolni."

King így folytatta: "Tudtam, hogy ez benne van az előadói arzenáljában, de azt nem tudtam, hogy mennyire jó. Amikor beszéltem vele, nagyon lelkes volt. A középiskolában sztepptáncolt, és azt mondta: "Szeretném megmutatni az embereknek, hogy ezt is tudom"."

A Wonka várhatóan decemberben érkezik a mozikba.