57 Éden  (2020)

Befutott a  Kocsis Ágnes rendezésében készülő Éden első filmelőzetese, mely elég súlyos atmoszférát sejtet.

Alig egy hete debütált a Rotterdami Filmfesztiválon Kocsis Ágnes harmadik nagyjátékfilmje, az Éden, melyből végre a hazai nézők is láthatnak képsorokat.

A Filmalap támogatásával készült alkotás főszereplője Éva, aki korunk és a világ áldozata. Allergiás mindenre, ami az emberi tevékenység következménye. A levegő szennyezettsége, a vegyi anyagok, az elektromágneses sugárzás egyaránt halállal fenyegetik, ezért senkivel nem kerülhet kapcsolatba, mindenkitől elzártan él a maga steril valóságában. Egyedül a testvére és a rajta teszteket végző orvosok kötik őt össze a civilizált társadalommal. Egy pszichiáter feltett szándéka, hogy utánajár, valóban létező betegséggel küzd-e a nő, vagy csupán a fantáziája alkotta világba próbál menekülni. Ha így van, elegendő lehet a szeretet, hogy kiszabadulhasson a fogságból?

A film főszerepét a horvát színésznő, Lana Baric alakítja, míg a férfi főhőst egy belga származású rocksztár, Daan Stuyven személyesíti meg. A további szerepeket A  Kocsis Ágnes rendezésében készülő produkció forgatókönyvét  Ivo BriedisNémeth Gábor és Andrea Roberti írta.

Az Éden idén tavasszal debütál a hazai mozikban, azonban a hivatalos premierdátum egyelőre nem ismert. A film előzetesét odafent nézhetitek meg.