A cím ne tévesszen meg senkit, tényleg egy olcsó vígjáték, ami most érkezett a Netflixre. Az Ivócimborák (Szeszfüggők) ezzel együtt egész korrekt kis színészgárdát rántott össze, ami a kritikusokat igen, a rajongókat már kevésbé hatotta meg.

A film története négy emberről szól, de közülük is inkább kettőről. Luke és Kate egy chicagói sörgyárban dolgoznak, Luke a gyártósoron, Kate pedig a marketingosztályon. Régóta közeli cimborák, akik rendszeresen járnak együtt sörözni. Igazából egyetlen lépés választja el őket attól, hogy összejöjjenek. Ám ezt a lépést gátolja egy apróság: mindketten kapcsolatban élnek.

Egy nap Kate és barátja, Chris meghívják Luke-ot és a barátnőjét, Jillt, hogy töltsék együtt a hétvégét Chris nyaralójában. A négyes el is utazik, ami természetesen egy sor bonyodalomhoz vezet. Lehet, hogy nem azok kerülnek még közelebb egymáshoz, akiknek kellene?

Az Ivócimborák forgatókönyvét az a Joe Swanberg írta, aki egyébként egy kisebb szerepben fel is tűnik a filmben. A rendezői széket is ő maga foglalta el. A főszerepekre egész neves stábot tudott összehozni. Luke-ot Jake M. Johnson alakítja, míg Kate-et Olivia Wilde. Christ Ron Livingston, Jillt pedig Anna Kendrick. Mellettük feltűnik még kisebb szerepekben Ti West és Jason Sudeikis is.

A film nem aratott osztatlan sikert. Bár a Rotten Tomatoes oldalán meglepő módon a kritikusok 84 százalékának tetszett, addig ugyanitt a rajongóknak már kevesebb mint a fele, 49 százalékuk tartotta jónak. Itt, a Mafabon még lesújtóbbak a vélemények róla, csupán 46 százalékon áll a tetszési indexe. Ezzel együtt, ha van élő előfizetésed a Netflixre, akkor a film adatlapján a logójára kattintva tehetsz vele egy próbát.