A ’90-es években kevés felkapottabb sztár volt, mint Jim Carrey, aki valósággal berobbant Hollywood egére. Bár már a ’80-as években is voltak egészen jó filmjei, csak egy állati nyomozás és Loki maszkja hozta meg neki a világhírnevet. Hogy aztán alig két évre rá elkészítse karrierje egyik legmegosztóbb filmjét.

A kábelbarátra csak félig-meddig lehet rásütni, hogy vígjáték. Kétségtelen, hogy számos megnevettető szituáció van benne, illetve a néző Jim Carrey-től is azt várja, hogy mosolyt csaljon az arcára. Ugyanakkor maga a történet már sokkal kevésbé mulatságos. Az események középpontjában egy teljesen hétköznapi fickó, Steven áll, aki egy nap kihívja otthonába a kábel-TV-szerelőt. Chip már első ránézésre is fura figurának tűnik, aki roppant közvetlen és szinte lesi, hogyan járhatna Steven kedvébe.

A találkozásból barátság születik, de sokkal inkább Chip, mintsem Steven miatt, ugyanis a szerelő valósággal ráakaszkodik újdonsült barátjára. Beleavatkozik az élete minden részletébe, a legváratlanabb helyeken és helyzetekben tűnik fel. És mivel Steven nem akarja megbántani, egyre kínosabb és kezelhetetlenebb szituációk születnek. És a dolog idővel már nem csak bizarrá, de egyenesen veszélyessé is válik.

A kábelbarát egyáltalán nem rossz film, épp csak rosszul volt időzítve. Megjelenésekor mindenki azt várta, hogy Jim Carrey Stanley Ipkiss vagy Ace Ventura karakteréhez hasonló figurát fog alakítani, ehhez képest egy sokkal sötétebb szerepet játszott el. Ez erősen megosztotta a nézőket.

A filmben mellette egésze neves sztárokat láthattunk. Stevent Matthew Broderick alakította, de feltűnt még Owen Wilson, Jack Black, Eric Roberts és Ben Stiller is. Utóbbi egyébként a rendezői széket is elfoglalta. A kábelbarát már elérhető az HBO Max kínálatában és ha egy nem szokványos Jim Carrey alakításra vagy kíváncsi, kitűnő választás - az itteni adatlapján a szolgáltató logójára kattintva már indulhat is a lejátszás, csak egy élő előfizetésre van szükséged.