A július 2-ától nézhető SPRINT című doku-sorozat a világ leggyorsabb sportolóinak életét mutatja be. A párizsi olimpiához vészesen közel bizonyára sokak érdeklődését megragadja ez a doku – te is köztük vagy? 

Az olimpiai szinten zajló atlétikai versenyeken minden másodperc töredéke számít. 

"Különleges tehetségre van szükség, mind fizikailag, mind mentálisan, hogy sikeres legyél egy olyan sportágban, ahol a sorsod mindössze 10 másodperc alatt dől el" - nyilatkozta a Netflixnek Sebastian Coe, az atlétikai világbajnokság elnöke. 

A SPRINT a 2023-as világbajnokságtól a 2024-es párizsi olimpiáig tartó hosszú út minden ezredmásodpercét bemutatja. Sha'Carri Richardson, Noah Lyles és Shericka Jackson atléták, valamint más futók az Egyesült Államokból, Jamaikából, az Egyesült Királyságból, Elefántcsontpartról, Kenyából és Olaszországból is szerepelnek benne. 

A SPRINT producerei Paul Martin, James Gay-Rees és Warren Smith, akik az Olympic Channel együttműködésében készítették el SPRINT dokusorozatot. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a sorozat, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

61 SPRINT  (2024)

dokumentum | sportfilm

Nyomon követhetjük a sportolókat a világ minden tájáról, és elmerülhetünk azoknak a csúcssportolóknak az elméjében, akik azért gyakorolnak, hogy a világ leggyorsabb... több»