Amikor egy horrorfilm a legmagasabb korhatárbesorolást kapja, azon annyira nem szokás meglepődni. Bár az is igaz, hogy az új filmekkel igyekeznek még szélesebb közönséget elérni, így az sem ritka, hogy faragnak a horrorfilmek brutalitásából az alacsonyabb besorolás érdekében. De nem ez a helyzet a jövő őszre várt Gyilkos Halloween esetében.

Kevés olyan horrorklasszikus van, amit sikerült méltó módon rebootolni, remake-elni vagy egyáltalán csak folytatni. Emlékezhetünk, hogy elbántak pár éve a Péntek 13-mal és a Rémálom az Elm utcában klasszikussal is. De szerencsére Michael Myers ámokfutása megúszta a 2018-as rebootot, sőt.

Egy meglepően jól sikerült folytatást kaptunk David Gordon Green rendezőtől, aki visszahozta a sorozatba az eredeti főszereplőt, Jamie Lee Curtist is immár nagymama szerepben. Az általa alakított Laurie Strode egész életében arra készült, hogy felvegye a harcot Michael Myersszel, ha az egyszer újra visszatérne. És természetesen egyszer újra visszatér, ő pedig megküzd vele.

Szóval a 2018-as mozi egész jól sikerült, így nem lepődött meg senki, amikor bejelentették a folytatást. A Gyilkos Halloween az eredeti tervek szerint idén októberben debütált volna, de a koronavírus Michael Myersnél is erősebb, így egy évvel elhalasztották a premiert. Mostanra pedig kiderült, hogy a film a lehető legmagasabb korhatárbesorolás alá fog esni.

Ezt azzal indokolják, hogy a film elképesztően véres és brutális, gyomorforgató jeleneteket tartalmaz, durván beszélnek benne és némi droghasználat is látható. A film rendezője anélkül erősítette meg a fenti indokokat, hogy bármi konkrétumot elárult volna. David Gordon Green azt mondta, a film nagyjából tízszer véresebb és brutálisabb lesz a 2018-as elődnél. Ha megnézzük, olyan érzésünk lesz, mintha az a film csak amolyan bemelegítés lett volna.