Az Insidious-franchise ötödik része, az Insidious: A vörös ajtó már streamelhető. 

A filmet Patrick Wilson rendezte rendezői debütálásában, mely az Insidious: A gonosz háza (2013) közvetlen folytatásaként szolgál, és természetesen a főszerepben is Wilsont láthatjuk. Az eredeti rendező, James Wan és Jason Blum producerként egyengették a horror útját, melyben Wilson mellett a franchise sztárjai, Ty Simpkins és Rose Byrne is visszatért.

A 16 millió dollárból készült produkció világszerte 188 millió dolláros bevételt hozott, ezzel a sorozat legtöbb bevételt hozó filmje lett. A Fülöp-szigeteken rekordokat állított fel a horror műfajában, többek között a legnagyobb bevételt hozó nyitóhétvége és az összesített bevétel rekordját.

Ugyanakkor a film vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól. A Rotten Tomatoes 38%-os pozitív értékelést adott neki, és a közönség reakciói is vegyesek voltak, a CinemaScore "C+" osztályzatot adott. A kritikusok több esetben is meglehetősen eltérő véleményt fogalmaztak meg: Owen Gleiberman a Variety-től kritizálta, hogy a film ismétli magát, míg Meagan Navarro a Bloody Disgustingtól méltatta, hogy lezárást nyújt a franchise eredeti karaktereinek.

Mindenesetre a legbiztosabb, ha Te is megnézed, ezt pedig meg is teheted a Telekom Filmpremieren. A filmet egyenesen a mafabos adatlapról is elindíthatod a Telekom TVGO logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma | horror | misztikus | thriller

A Lambert családot egy könyörtelen átok sújtja, amely olyan borzalmakkal kísérti őket, amelyek elől nem tudnak menekülni. Az átok apáról fiúra száll, és hiába küzdenek... több»