A 2002-ben megjelent Chuck Russell rendezésében készült A skorpiókirály Dwayne Johnson főszereplésével kétségtelenül ma már kultikus darabnak számít. Nem úgy, mint a második része.

A következő években egy teljes franchise épült a produkció köré, amelyek már kevésbé mondhatják el ezt magukról.

EGY KIS TÖRTÉNELEM

Hat évet kellett várniuk a rajongóknak arra, hogy Russell Mulcahy elkészítse a folytatást, amely Harcos születik címmel jelent meg, a sikernek pedig egyáltalán nem tett jót, hogy a premierje egybeesett A múmia - A sárkánycsászár sírja bemutatójának időpontjával.

MIRŐL SZÓL?

A Skorpiókirály folytatása egy rém egyszerű bosszútörténet: Miután szemtanúja lesz annak, ahogy Sargon végez apjával, Mathayus egyenesen az alvilágba utazik, hogy megszerezze Damoklész kardját a sötét istenségtől, Astarte-tól, hogy annak segítségével álhasson bosszút.

A KRITIKAI FOGADTATÁS

Egyszerűen nem lehet szépíteni. A kritikusok alaposan elverték a port a produkción annak idején, jól példázza ezt, hogy a film a mai napig mindössze 18 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon a nézők részéről. A film kapcsán egybehangzó volt az a vélemény, hogy a történet teljesen kiszámítható, a speciális effektek egyszerűen gagyik, és egy cseppet sem szórakoztató a koncepció.

A film eredeti szereplőgárdája közül szinte senki sem tért vissza, a főszerepekben  Karen David, Simon Quarterman, Michael Copon, Randy Couture és Tom Wu láthatók.

akció | fantasy | kaland

Tudni szeretnéd, hogy honnan ered a Skorpiókirály legendája? Most fény derül a titokra! Amikor a fiatal Mathayus apját Sargon, a könyörtelen uralkodó a fiú szeme láttára... több»