Az Interjú a herceggel egy nagyszabású királyi interjú kulisszái mögé kalauzolja a nézőket.

Ismerd meg azokat a nőket, akik az 1996-os, András herceggel készített BBC interjú mögött álltak.

"Egy órányi tévéadás mindent megváltoztathat" - mondja Billie Piper a film előzetesében , amely az András herceg 2019-es BBC Newsnight-interjújához vezető, nagyszabású eseményeket feldolgozó filmen alapul. Nagy-Britannia szeme Emily Maitlis újságírónőre (Gillian Anderson) szegeződött, amint a Jeffrey Epsteinnel való kapcsolatáról faggatta a királyi családtagot (Rufus Sewell). A visszhang azonnali volt, hiszen András herceg az adást követő napokban bejelentette, hogy visszalép a nyilvános feladatoktól.  

De hogyan került az angol királynő fia kutyaszorítóba? Az Emmy- és BAFTA-díjas Philip Martin (A korona) által rendezett Interjú a herceggel című filmben Billie Piper Sam McAlistert alakítja, a tekintélyes aktuálpolitikai műsor szerkesztőjét, akinek sikerült megszereznie a hihetetlen kapást. A McAlister saját elbeszélése alapján, Peter Moffat és Geoff Bussetil feldolgozásában készült Interjú a herceggel azokat a nőket mutatja be, akik fáradhatatlanul dolgoztak a színfalak mögött, hogy az évtized egyik legnagyobb híre napvilágra kerüljön. A drámában McAlister, Maitlis és a szerkesztő Esme Wren (Romola Garai) az elejétől a végéig nyomon követik a történetet, végigjárva a palota vétóit, a feszült tárgyalásokat András herceg magántitkárával, Amanda Thirskkel (Keeley Hawes), valamint az interjút megelőző több órás kutatást és próbát. 

Gondolj úgy erre a filmre, mint a színfalak mögé szóló belépőjegyre a nagy tétekkel teli hírműsorok belső működésébe, amikor két brit intézmény - a Buckingham-palota és a BBC - összecsap egy életre szóló történet miatt. "Be akarom helyezni a nézőket az események lélegzetelállító sorozatába, amely az András herceggel készült interjúhoz vezetett - egy történetet akarok elmesélni a válaszok kereséséről, a spekulációk és a különböző visszaemlékezések világában" - mondta Martin a Netflixnek. "Ez egy film a hatalomról, a kiváltságokról és az eltérő nézőpontokról, valamint arról, hogy - akár csillogó palotákban, akár high-tech szerkesztőségekben - hogyan ítéljük meg, mi az igazság"."

Piper számára ez egy lehetőség volt arra, hogy betekintést nyerjen egy olyan történetbe, amely személyesen már régóta lenyűgözte. "Ez olyasmi volt, ami rettenetesen érdekelt" - meséli a Tudumnak. "Amikor az ember megnézi azt az interjút, azt gondolja: 'Hogy kerülhetett ez a képernyőre? Hogyan írták ezt alá? Ki vett ebben részt?' Ilyen közel kerülni egy királyi családhoz? Ilyen szintű nyilvánosság - nem tudom, hogy fogok-e még egyszer ilyet látni. Életemben nem láttam még ilyen interjút. És számos hihetetlen nő áll e mögött a pillanat mögött, és az ő történetük elmesélése színészként, hogy őszinte legyek, ajándék.”

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található Netflix gombra kattintani!

dráma | életrajzi

Hogyan szerezte meg a BBC a bombasztikus interjút András herceggel az elítélt szexuális bűnözővel, Jeffrey Epsteinnel való barátságáról? több»