A Heather Morris által írt Az auschwitzi tetováló című bestseller regényből készült limitált sorozat a mai napon debütál a SkyShowtime-on Magyarországon! A film end credit dalát maga Barbra Streisand énekli!

A díjnyertes rendező, Tali Shalom-Ezer rendezi a sorozat mind a hat epizódját, a zeneszerzője pedig nem más, mint az Oscar-díjas Hans Zimmer. Zimmer Kara Talvéval dolgzott együtt a limitált sorozat zenéjén és ez az első olyan kisképernyőre készült széria, amelynek zenéjét a páros teljes egészében egyedül jegyzi.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a sorozat készítői megszerezték Barbra Streisandot! Az ikonikus énekes-színésznő egy vadonatúj dalt vett fel „Love Will Survive” címmel, amely a sorozat záró dalaként lesz hallható. Ez Streisand első felvétele egy tévésorozathoz.

A történet az adaptáció mögött

A Heather Morris által írt bestseller regény Lali Sokolov, egy auschwitzi túlélő valós történetén alapul, aki három éven keresztül Morrisszal folytatott beszélgetések során osztotta meg a koncentrációs táborban töltött életéről szóló történetét. A könyvből eddig több mint 12 millió példányt adtak el világszerte.

A sorozat sztorija

Az auschwitzi tetováló, Lali (Jonah Hauer-King alakítja), egy szlovákiai zsidó története, akit 1942-ben Auschwitzba deportáltak, abba a koncentrációs táborba, ahol a holokauszt során több mint egymillió zsidót gyilkoltak meg.

Röviddel a megérkezése után Lalit a Tätowierer (tetováló) egyik tagjává tették, akiknek az volt a feladata, hogy azonosító számokat tetováljon a fogolytársak karjára. Egy nap Lali megismerkedik Zitával (Anna Próchniak), amikor a lány karjára tetováltatja a rabszámát. Találkozásukból pedig szerelem szövődik, amely dacol a körülöttük lévő borzalmakkal.

Így kezdődött egy bátor és felejthetetlen, történet. Az ingatag náci SS-tiszt, Baretzki (Jonas Nay) állandó őrizete alatt Lali és Gita elszántá válnak, hogy életben tartsák egymást.

Mintegy 60 évvel később Lali (Harvey Keitel), aki akkor már 80 éves volt, találkozott a feltörekvő írónővel, Heather Morrisszal (Melanie Lynskey). A nemrég megözvegyült Lali megtalálta magában a bátorságot, hogy elmondja a világnak a történetét. A múltját Heathernek elmesélve Lali végre szembesül fiatalkorának traumatikus szellemeivel, és újra átéli a legsötétebb időben történt szerelembe esés emlékeit.

dráma

SkyShowtime (2024.06.07.)

A Heather Morris regénye alapján készült film Lale Sokolov igaz története, akit a második világháború idején az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban azzal bíztak meg,... több»