A Holtak hajnala egy 2004-es akció-horror film, Zack Snyder rendezői bemutatkozása, amelyhez James Gunn írta a forgatókönyvet.

George A. Romero azonos című 1978-as filmjének újragondolása, olyan szereplőgárdával, amelyben Sarah Polley, Ving Rhames, Jake Weber és Mekhi Phifer szerepelnek. Az eredeti filmből Scott Reiniger, Tom Savini és Ken Foree is cameó szerepeket vállaltak. A történet Milwaukee-ban játszódik, és egy túlélő csoportot követ, akik menedéket keresnek egy elegáns külvárosi bevásárlóközpontban egy zombiapokalipszis közepette.

Egy hosszú műszak végeztével Ana visszatér a külvárosba férjéhez, Luishoz. Az esére tervezett randi forgatagában véletlenül figyelmen kívül hagyják a média sürgősségi bejelentését. Másnap reggel egy szomszéd lány, Vivian belép a hálószobájukba, és megöli Luist, aki azonnal zombivá változik és megtámadja Anát. Ő elszalad, sietségében azonban karambolozik autójával, elájul. Ana csatlakozik Kenneth Hallhoz, a rendőrtiszthez, az elektronikai kereskedő Michaelhez, a kisstílű bűnöző Andrehez és várandós feleségéhez, Ludához. Betörnek egy közeli bevásárlóközpontba. Csoportokra szakadnak a bevásárlóközpont biztosítására. 

Ha szívesen megnéznéd a filmet, és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, hol nézheted szekció alatti HBO Max gomra kattintani!

horror

A Földön rejtélyes járvány pusztít, az éhező hullák pedig tovább tizedelik a megmaradt túlélőket, akik egy bevásálóközpontban barikádozzák el magukat. A tét nem csupán... több»