Még idén a Disney+-on: Előzetest kapott John Travolta pilótás filmje

Karácsony este a Királyi Légierő fiatal pilótája, aki az Északi-tenger felett tart hazafelé, veszélyben találja magát, amikor a rádió és az elektromos áramellátás leáll...

...amikor úgy tűnik, hogy a szerencséje már nem sokáig tart, egy titokzatos segítő biztonságba vezeti őt. Ez a The Shepherd című új Disney+ rövidfilm előzménye, amelyben Ben Radcliffe, Steven Mackintosh és az Oscar-jelölt John Travolta játszik - a Disney+ eredeti rövidfilmje december 1-jén debütál a streaming platformon.

A film az elismert író, Frederick Forsyth (A sakál napja) novellája alapján készült, a producere pedig az ötszörös Oscar-díjas Alfonso Cuarón (Harry Potter és az azkabani fogoly) volt, több partnerrel együttműködésben. 

A rövidfilm a Cuarón és a Disney+ második közös munkája Alice Rohrwacher rendező tavalyi Le pupille című filmje után, amelyet a 95. Oscar-díjátadón a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában jelöltek.

Azaz, a The Shepherd tovább építi Cuarón ünnepi témájú kollekcióját a streameren. Életre kelti az angol regényíró, Frederick Forsyth által írt, hőn szeretett mesét, amelyet korábban színpadra és rádióra adaptáltak, de még soha nem láthattuk a képernyőn.

A film hivatalos szinopszisa

A The Shepherd egy fiatal pilóta történetét követi, akit Ben Radcliffe alakít, és aki karácsony estéjén hazafelé repül az Északi-tengeren. A fiú veszélyben találja magát, amikor megszakad a rádióadás és az elektromos áramellátása, így elakad és korlátozott üzemanyagtartalékkal kénytelen tovább haladni.

Amikor úgy tűnik, a szerencséje hamarosan végleg elfogy, egy titokzatos irgalmas szamaritánus, akit Travolta alakít, megjelenik alatta a köd fölött, és a történet váratlan fordulatot vesz.

Softley szavaival élve: „a történet az ember túlélésének egyikévé válik, amely mélyen önmagába és titokzatos találkozásokba viszi.”

Cuarón így nyilatkozott a projektről

"Régóta csodálója voltam ennek a történetnek, és mivel régi barátok lévén Iain-nel (a film rendezője), ő volt a tökéletes választás ahhoz, hogy ezt a szeretett elbeszélést először filmen keltse életre" - mondta Cuarón közleményében - „A tavalyi, Oscar-díjra jelölt Le Pupille rövidfilm sikere után, és Alice Rohrwacher rendezővel való együttműködés után igazán inspiráló olyan rövidfilmek gyűjteményét építeni, amelyek olyan tehetséges filmesekkel ünneplik a szezont, akik mindegyike hozza a maga egyediségét.”

dráma | rövidfilm | thriller

Karácsony este egy hazafelé tartó vadászpilóta eltéved a repülés közepén a víz felett, és csodára van szüksége a biztonságos leszálláshoz. több»