Donald Sutherland (cikkünk galériájában) 88 éves korában, hosszú betegség után hunyt el. Fia, Kiefer Sutherland a közösségi médiában osztotta meg a csodálatát apja szakma iránti elkötelezettségével és Hollywoodra gyakorolt jelentős hatásával kapcsolatban. 

A színész az édesapját a filmtörténet egyik legfontosabb színészeként jellemezte, megjegyezve a színészet iránti rendíthetetlen szenvedélyét és azt, hogy bármilyen szerepet hajlandó volt elvállalni.

“Nehéz szívvel közlöm, hogy édesapám, Donald Sutherland elhunyt. Személy szerint úgy gondolom, hogy a filmtörténet egyik legfontosabb színésze. Soha nem ijedt meg egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy csúnya. Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett, és ennél többet nem lehet kérni. Egy jól megélt élet” - írta az X-en.

Donald Sutherland olyan filmekben játszott szerepeivel vált hollywoodi ikonná, mint A piszkos tizenkettő vagy a Ne nézz vissza!, de a fiatalabb közönség körében is elismerést szerzett Az éhezők viadala franchise-ban Snow elnökként játszott szerepével. A színész a televíziózásban is jelentős sikereket ért el, 1995-ben mellékszereplőként Emmy-díjat nyert a X polgártárs kapcsán.