Sam Neill (galériánkban) a Jurassic World: Világuralom tavalyi promóciója során aggasztó tüneteket észlelt magán, melyet követően angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómát diagnosztizáltak nála, mely a vérrák egy ritka formája. 

A színész a The Guardiannek adott interjújában beszélt a betegségéről és kezeléséről. Eleinte kemoterápiás kezelést kapott, de ez nem járt eredménnyel. Szerencsére egy új gyógyszernek köszönhetően végül sikerült felépülnie, azonban élete hátralévő részében havonta kell majd szednie. 

“Nem tehetek úgy, mintha nem éltem volna át sötét pillanatokat az elmúlt évben” - mondta, majd hozzátette, hogy ezek a sötét pillanatok más perspektívát nyitottak meg a számára. 

“Tudod, hálát adtam minden napért, és rendkívül hálás lettem minden barátomért. Egyszerűen boldog vagyok, hogy életben vagyok.”

A beszélgetés ürügye a "Mondtam már ezt valaha?" (Did I Ever Tell You This?) című hamarosan megjelenő memoárja volt.

“Nem volt semmi dolgom. Én pedig dolgozni szoktam. Szeretek dolgozni. Szeretek munkába járni. Szeretek minden nap az emberekkel lenni, és élvezni a társaságukat és a barátságukat. És hirtelen ettől meg lettem fosztva. Azt gondoltam: "Mit tehetnék most?"” - mesélte. “Soha nem állt szándékomban könyvet írni. De amikor elkezdtem, rájöttem, hogy ez valahogy célt ad az életemnek. (...) És ez tényleg megmentette az életemet, mert nem tudtam volna végigcsinálni, ha nincs mit csinálnom.”

Jó egészséget kívánunk.