Múlt héten még mindenki úgy készült, hogy a mögöttünk hagyott hétvége egy új animációs filmé lehet a Netflixen. A Mitchellék a gépek ellen szépen is kezdett, ám váratlanul a háttérből az élre tört egy horrorfilm.

Így a Mitchell család mindössze a Netflix nézettségi top tízes listájának ezüstérmét tudta megkaparintani. De melyik filmre voltak még többen kíváncsiak? Shari Springer Berman és Robert Pulcini rendezők új horrorjára, a Kísértő múltra.

A Kísértő múlt egyetlen nappal korábban debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában, mint a Mitchell család mókás története. És a jelek szerint valamivel többen voltak vevők egy kis borzongásra, mint egy kis kacagásra.

A Kísértő múlt valójában Elizabeth Brundage regényének feldolgozása. A történet a restaurátorként dolgozó Catherine-ről és családjáról szól, akik a nyüzsgő Manhattant egy eldugott kis falura cserélik, ahol egy elszigetelt házba költöznek be. Ahogy az lenni szokott, hamarosan furcsa dolgok kezdenek történni a ház körül, Catherine és a kislánya is fura fényeket és szellemeket kezdenek látni. A férje viszont nem hisz nekik, ami az egyébként is ingatag lábakon álló kapcsolatukat csak tovább gyengíti.

A film, amire az elmúlt napokban mindenki kíváncsi volt, a jelek szerint nem a magas színvonalával hívta fel magára a figyelmet. Legalábbis abban a kritikusok és a nézők is egyetértenek, hogy nem ez a film fogja nyerni a 2021 legjobb horrorja címet. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól mindössze 37 százalékot kapott, míg a rajongók még náluk is szigorúbbak voltak: tőlük csak 27 százalék az eredmény.

Itt, a Mafabon sincsenek sokkal jobb véleménnyel róla olvasóink, legalábbis 40 százalékos tetszési index nem mondható túl jónak. A Kísértő múlt mégis jelenleg a legnézettebb film hazánkban a Netflixen, megelőzve A Mitchellék a gépek ellen ellenr, ami viszont remek kritikákat kapott.