Naná, hogy ez lesz a következő évek legjobban várt horrorja!

Bár jelenleg a horrorrajongók David Cronenberg legújabb testhorrorja, a A jövő bűnei premierjére készül, a legendás rendező máris a következő projektjén dolgozik. A The Shrouds szintén egy elég beteg horrornak ígérkezik, amelynek forgatókönyvét is ő írta és már a főszereplő kiléte is ismert.

A The Shrouds története Karsh-ról, egy feltörekvő és innovatív ötletekben bővelkedő üzletemberről szól, aki elveszítette a feleségét. Egy nap ismeretlenek megrongálnak és kis híján elpusztítanak több síremléket is Karsh temetőjében, köztük a felesége sírját is. Miközben próbálja kideríteni, hogy ki és miért dúlta fel a temetőt, egy új szerkezet ötlete is megszületik az elméjében. Az új gépezettel lehetővé válik, hogy egy halotti lepel alatt kapcsolatba lépjen a halottakkal.

A szinopszisból már sejthető, hogy egy igen erős témát feszegető, vélhetően elég groteszk horrorra készülhetnek a rajongók. David Cronenberg most is maga írja a forgatókönyvet amellett, hogy a rendezői széket is ő foglalja majd el. A bejelentésből az is kiderült, hogy a főszereplőt az a Vincent Cassel fogja alakítani, aki korábban már dolgozott együtt a rendezővel az Eastern promises - Gyilkos ígéretek mozin.

A The Shrouds elkészítéséhez az idei Cannes-i fesztiválon kezdenek el támogatókat keresni és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a tényleges forgatás 2023 márciusában indulhat majd el.