Netflix: Mi történt Tom Hardy akciófilmjével?

Nem halmoztak el miket friss hírekkel Tom Hardy "legújabb" akciófilmjével kapcsolatban, melyet még 2021 őszén fejeztek be, de azóta sem került bemutatásra. Nézzük, mit tudunk a Havocról! És tegyük fel a kérdést, mi tartott ennyi ideig...?!

A Havoc a forgatás befejeztével egyszerűen eltűnt, de most úgy néz ki, hogy a film még idén a Netflix képernyőjére kerül. Mi tartott ilyen sokáig?

A lehetséges okok

Az írói sztrájk és a színészsztrájk. Bár a filmet 2021-ben lezárták, az utómunka akadályozhatta, hogy a film további munkálatai egyenletes tempóban haladjanak. Gareth Evans, a film rendezője 2022 novemberében így kommentálta a frissítések hiányát az Instagramján - írta meg a joblo.com oldal:

"Még mindig dolgozunk rajta, mindent megteszünk, hogy a film a lehető legjobb legyen. Ennek része egy kis kiegészítő forgatás, amit remélhetőleg hamarosan leforgatunk - már majdnem ott vagyunk -, de a "majdnem ott vagyunk" még mindig azt jelenti, hogy még eltart egy darabig, mire a film elkészül és megjelenésre kész lesz."

Ha mindezt Hardy hektikus időbeosztásával kombináljuk és hozzátesszük, hogy a színésznek idén három filmje is megjelenik bőven benne van a pakliban, hogy a promó anyagokat sem tudták időben elkészíteni, melyekhez szükség lett volna a főszereplőre...

Mivel a film egy krimi, ami a minimális előzetes infó alapján a való világban játszódik, nem úgy tűnik, hogy sok utómunkát kellene végezni rajta. Néhány CGI-hangsúlyos szuperhősfilm már jött és ment, mióta a Havoc forgatását lezárták. Persze ezel, sokkal nagyobb költségvetéssel rendelkeznek, ami segíthetett ebben...

A Havoc bejelentése előtt

Mielőtt a filmet bejelentették volna, Evans már aláírt egy átfogó szerződést a Netflixszel, miután a streamert lenyűgözte az Apostol című filmje. Szerették volna minél tovább a fedélzeten tartani, és többéves szerződést ajánlottak neki, hogy a zászlajuk alatt hozzon létre projekteket. A Havoc az első film ebből a megállapodásból, de évekig tartott, mire elkészült. Szerencsére a rendező által összeállított szereplőgárdával talán megérte a várakozást. A filmben Hardy mellett olyan nevek tűnnek fel, mint Timothy Olyphant és Forest Whitaker!

A sztori

Egy nyomozót belerángatnak egy félresikerült drogügyletbe. Amikor pedig elkezd nyomozni, rájön, hogy egy politikus fia is benne van a dologban. Miközben a nyomozó megpróbálja kitalálni, hogyan függ össze az egész, egy városszerte elterjedt korrupciós rendszerre bukkan. Át kell gázolnia rajta, hogy a fiú épségben kijusson, de magát is meg kell védenie a szálakat mozgató politikusoktól. Tehát Evans maradt a krimi/thriller műfajnál. Meglátjuk (?) ezúttal mit sikerül kihoznia a zsánerből!