90% 71 szavazat
Kopók

Kopók

Bloodhounds
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
6
Szereplők (6)
9
Képek (9)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum
Lejátszás

Sorozat áttekintés

1. évad - 1 epizód

Hol nézheted

FILMINFÓ

Hogy törleszthessék adósságukat, három vakmerő fiatal beleveti magát a pénzkölcsönzésbe, miközben szembeszállnak a gazdagokkal és a hatalmasokkal, akik a gyengékre vadásznak.

(Hupka Adrián)

Rendező: Kim Joo-Hwan
Forgatókönyvíró: Kim Joo-Hwan
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2023 | Netflix (2023.06.09.)
 
2023.10.27 Norbert93

legújabb vélemény

Ízig-vérig ázsiai!

Megvallom, az elmúlt évben nem sok új filmet (főleg sorozatot) néztem meg. A klisék, a céltalan woke nekem nagyon a cselekmény és a karakterek rovására mentek. Ez leginkább a streamingszolgáltatók amerikai sorozataira igaz, így kísérleteztem egy kicsit az európai és az ázsiai sorozatokkal, és azt kell mondjam, hogy megtaláltam végre azt, amit filmszeretőként régóta kerestem az elmúlt pár évben egy sorozatban: azt, hogy egyedi legyen, és ne rontsa el a cselekményt céltalan polkorrekt nyomásával. A film cselekménye lassan indul be, de az elején sem unalmas, inkább nyomasztó, de mégis valóságérzetet ad. Nem próbál beleerőltetni semmilyen nem oda illő aspektust, nem akar többnek látszani, és éppen ettől több, mint a Netflix vagy bármely streamingóriás amerikai sorozata. A film a nyomasztó cselekmény mellett is visszaadta gyerekkorunk „verekedős” ázsiai filmjeit, lőfegyverek nélkül, puszta kézzel és valódi tudással a vászon mögött (nem holmi össze-vissza vágott kaszkadőr bunyó). Mindemellett jelentősen jobban megírt cselekménnyel és színészi teljesítménnyel dolgozik, mint a régi Jackie Chan- vagy Jet Li-filmek. Külön érdekesség a hatalmi tényezőként jelenlévő pénzkölcsönző cégek és uzsorások szervezete, amelyek valóban oda-vissza behálózzák Dél-Korea lakosságát (akárcsak Japánban a yakuza vagy Kínában a triádok) és a filmben látható módon jelentős és kezelhetetlen problémája (már évszázadok óta) a távol-keleti országok szegényebb, pénzkölcsönzésre szorult polgárainak.

0
 
2023.07.05 Greta

Jó kis akciósorozat, sok verekedéssel, semmi extra, de jó szórakozás. Érthetetlen, miért nincs lőfegyvere a bűnözőknek, de persze így sokkal élvezetesebbek az összecsapások, mintha csak puffogtatnának.

2
 
2023.07.04 Szilárd-Leo


A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Elég jól sikerült krimi, ami igazolja, hogy nem csak az amcsi filmek jók. A Kopók egy fiatal fiúról, a barátjáról és egy uzsorásról szól. Egyébként sorozat, ami kicsit lassan indul, de precízen van össze rakva. Nézzétek meg, mert érdemes! Ráadásul a covid-járvány idején játszódik.

1
 
2023.06.09 JollyDzsé

Nagyon izgalmas, remek sztori, egy újabb koreai sorozat, amit végig fogok nézni. Csak ajánlani tudom.

1
 
2023.08.30 Kapszaicin

Igazán izgalmas sorozatot hoztak össze az alkotók. Természetesen bőven játszanak az igazságérzetünkkel, így egyre jobban várjuk, hogy a jók legyőzzék végre a gonoszt. Bepillantást nyerhetünk az uzsorások világába, biztosan van valami alapja ennek a t... Több

0