A hatalom Gyűrűi segítséget kérnek... és a Gyűrűk Ura eredeti szereplői válaszolnak. Lásd a képet a galériánkban.

Amióta A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi debütált az Amazon Prime Videón, a szereplők és az alkotók rasszista megjegyzések áradatával szembesültek. Az úgynevezett rajongók egy hangos kisebbsége elítélte a sorozatot a sokszínű szereposztás miatt, az elmúlt héten pedig több sci-fi és fantasy legenda, például Neil Gaiman és Whoopi Goldberg is megszólalt, hogy megvédje a sorozatot.  

Most pedig a Megye több neves lakója is hallatja a hangját. A Gyűrűk Ura eredeti szereplői, Elijah Wood, Sean Astin, Billy Boyd és Dominic Monaghan a közösségi médiában osztottak meg fotókat, hogy kiálljanak a sokszínűség mellett Középföldén, ezzel is kifejezve támogatásukat A hatalom gyűrűi szereplőgárdája mellett.

Wood, Boyd és Monaghan személyesen gyűltek össze, a LOTR-szuperfan Don Marshall által készített pólókat viselve. A pólóikon különböző bőrszínekben pompázó emberi, hobbit- és elf fülek, valamint a "Mindannyian szívesen látunk itt" felirat szerepel tündék nyelven. Astin egy baseball sapkát választott ugyanezzel az üzenettel.

A négy színész természetesen Peter Jackson LOTR-trilógiájának főszereplője volt, ők alakították a Megye négy hobbitját. A hatalom gyűrűi J.R.R. Tolkien Második Korszakában játszódik, több ezer évvel A Gyűrűk Ura vagy A hobbit eseményei előtt, így Wood, Astin, Boyd és Monaghan nem szerepelnek a sorozatban. (Valójában A hatalom gyűrűiben egyáltalán nincsenek hobbitok; helyette a sorozatban a Harfoots/gyaplábú nevű korai félvér elődeik szerepelnek, akiket többek között Markella Kavenagh, Lenny Henry és Megan Richards alakítanak.)

A hatalom gyűrűi több szereplője, köztük Benjamin Walker és Ismael Cruz Cordova is megköszönte a hobbitok támogatását a közösségi médiában.

Elvégre ki más segíthetne jobban megvédeni Középföldét a gonosztól, mint Zsákos Frodó, Csavardi Samu, Tuk Peregrin és Borbak Trufa? Ők már tudják, hogyan kell legyőzni egy barlangi trollt, így az internetes trollokkal sem lehet gond.