Megérkezett az HBO Maxra a Trónok harca spinoff-sorozata, a Sárkányok háza, mi pedig elmondunk három dolgot a produkcióról, amit érdemes tudni.

Az új sorozat cselekménye 200 évvel a Trónok harca történései előtt játszódik, amikor a Targaryenek uralkodtak Westeros felett. A Miguel Sapochnik és Greg Yaitanes rendezésében készült Sárkányok háza főszerepeiben ráadásul nem kisebb nevek, mint Matt Smith, Olivia Cooke, Paddy Considine, Rhys Ifans, Ryan Corr és Bill Paterson láthatók.

1. A TÖRTÉNET

A sorozat George R. R. Martin Tűz és vér című kötetén alapul. Rhaenyra Targaryen hercegnő és féltestvére, Aegon II. között ellentét alakul, hogy ki is foglalhassa el a trónt apjuk, I. Viserys után. Egy ilyen ellentét talán ismerős lehet az eredeti szériából, ezúttal viszont két testvér áll egymással szemben, és mindketten rendelkeznek sárkányokkal. Intrikákból ezúttal sem lesz hiány, hiszen nem a polgárháború kellős közepébe csöppenünk, hiszen szemtanúi lehetünk azoknak a folyamatoknak, amelyek az összecsapásokhoz vezetnek.

2. A VILÁGRÓL

Bár Westeros világa helyszínekben gazdag, a cselekmény ezúttal főként Királyvárban és Sárkánykőn játszódik majd. Ahogy a cím is sejteti, sokkal többet megtudunk majd a Targaryenek belső viszonyairól.

3. KIK MOZGATJÁK A SZÁLAKAT?

A történet középpontjában I. Viserys király, bátyja, Daemon és a király lánya, Rhaenyra állnak, aki enyhén szólva is túl közel áll Daemon bácsikájához, és aki az első nő akar lenni a Vastrónon, jóval leszármazottja, Daenerys előtt. A király keze Otto Hightower legfőbb tanácsadóként gyűlöli Daemont. Otto lánya, - Alicent, aki Rhaenyra barátjaként kulcsfontosságú szerepet játszik majd a polgárháború kitörésében.

A Sárkányok háza első epizódja tehát már elérhető az HBO Maxon, csekkoljátok a széria előzetesét lentebb.