Jessica Alba öt év után tér vissza a film világába a Netflix Trigger Warning/Robbanáspont című filmjével és ettől finoman szólva sincs mindenki elragadtatva...

Érdekesség, hogy a magyar netflixezők körében mégis ez az aktuális kedvenc és az első a dobogón. A második a lengyel Az örökség, míg a harmadik helyet a Beugró a Paradicsomba nyerte el, amiben George Clooney és Julia Roberts romantikáznak.

A kritikák

A mafab közösség eddig 61 százalékot adott a filmnek, ami nem hangzik rosszul, az írásos vélemények azonban 2 és 3 csillagosak mindössze az adható 5 csillagból. Keiichi Tsuchiya felhasználónevű tagunk így írt az alkotásról:

"Jessica Alba nagy visszatérése erősen középszerűre sikeredett. Mondanám, hogy egy klisés akciófilm de sajnos akkor dícsérném. Felejtős, csak akkor nézzétek, ha tényleg nincs jobb dolgotok."

A Rotten Tomatoes kritikusai még ennél is jóval kíméletlenebbek voltak, mert nem csak a hivatásosak adtak csupán 23 százalékot a filmnek (22 vélemény alapján), de a közönség is igen csekély pontszámmal, mindössze 18 százalékkal (250+ szavazat alapján) "ajándékozta" meg Alba visszatérését.

A visszatérés és a nagyratörő tervek

A Robbanáspont Jessica Alba visszatérése a 2019-es Killers Anonymous óta. A filmet egyébként 2016 óta fejlesztik, és korábban - igen nagy elbizakodottsággal - a Rambo és a John Wick keresztezéseként írták le , ami minden ellentmondás ellenére annak volt betudható, hogy Parker egy veszélyes és akciódús küldetésben lévő női karakter.

A hasonlat még logikus is, ha figyelembe vesszük, hogy a John Wick producere, Basil Iwanyk is csatlakozott a projekthez, amelytől azt remélték, hogy az említett kult akciófilmekhez hasonló akció-thriller élményt nyújt majd...

Egy kevéssé sikeres debütálás

A vadonatúj akció-thriller az indonéz filmrendező, Mouly Surya angol nyelvű debütálása. Bár ez a filmrendezőnő első angol filmje, Surya korábban több indonéz filmet is irányított, mint például a Citra-díjas Fiksit és a Yang tidak dibicarakan ketika membicarakan cinta című filmet. Harmadik nagyjátékfilmje, a Marlina, a gyilkos, amely a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon debütált, remek fogadtatást kapott. A bosszúdráma-thriller volt ugyanis a negyedik indonéz film, amely a fesztivál hivatalos válogatásán szerepelt.

Ebből kiindulva remélhettük, hogy a rendező él a lehetőséggel és a netflixes büdzséből valami igazán jót hoz létre. A visszajelzések egyelőre nem ezt mutatják...

Ha mégis megnéznéd...

...akkor elég csak a film mafab adatlapjára menned, legörgetni a "Hol nézheted" fülig, kattintani az ott elhelyezett Netflix ikonra és - amennyiben van előfizetésed a streaming szolgáltatóhoz - élvezni(?) Jessica Alba legújabb akciózását.

akció | thriller

Egy képzett kommandós (Jessica Alba) a különleges erőknél átveszi apja bárját, miután az hirtelen meghal, és hamarosan összetűzésbe kerül a szülővárosában garázdálkodó... több»