Végre a mozikba került az eredetileg még a 20th Cenutry Fox berkein belül forgatott X-Men spin-off Josh Boone rendezésében, az Az új mutánsok melynek igen kalandos útja volt az elmúlt években.. Most azonban a Disney megfelelőnek találta az időt, hogy előrukkoljon a rendhagyónak ígérkező szuperhősfilmmel. 

A történet szerint öt fiatal mutáns lassan kezdi felfedezni képességeit, mialatt akaratuk ellenére fogva tartják őket egy titkos létesítményben. A mutánsoknak a szabaduláshoz nem csak fogvatartóikat, de önmagukat is le kell győzniük, túllépve saját múltjukon és bűneiken. 

Az X-Men franchise a szuperhősfilmek és horror zsánerének jegyeit ötvöző spinoffja immáron a Disney égisze alatt csütörtöktől a hazai mozikban is látható!

A film rendezői székét Josh Boone foglalhatta el (Csillagainkban a hiba, Bízz a szerelemben!), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Antonio Banderas, Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Alice Braga, Charlie Heaton, Happy Anderson és Henry Gonzaga. A forgatókönyvet Bob McLeod, Dave Cockrum, Len Wein és Chris Claremont szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A filmben eredetileg Jon Hamm alakította volna Nathaniel Essexet (más néven: Mister Sinister), de az újravágás és az utóforgatások után a karakterét teljesen kivágták a filmből.
  • Josh Boone rendező a bevallása alapján óriási X-Men rajongó, és maga is hatalmas képregény gyűjteménnyel rendelkezik.
  • A filmben az eredeti Új mutánsok csapatának négy tagja is feltűnik, ők: Cannonball, Mirage, Sunspot, Wolfsbane. Ez alól egyedül Magik karaktere képez kivételt.
  • Az Új mutánsok alkotópárosa, Josh Boone és Knate Lee elmondták, hogy új filmek nyújtottak számukra inspirációt, minta Száll a kakukk fészkére, A ragyogás, a Nulladik óra és a Rémálom az Elm utcában 3.
  • Az Új mutánsok az első különálló X-Men spin-off, és a franchise első szuperhős horrorfilmje.
  • A szintén a 20th Century Fox égisze alatt bemutatott Csillagainkban a hiba után 2014-ben Josh Boone és gyerekkori barátja, Knate Lee egy képregényen kezdett dolgozni, melyhez Chris Claremont és Bill Sienkiewicz Új mutánsok című képregényei nyújtottak inspirációt. A páros kidolgozott egy trilógia tervezetet, melyet megmutattak az X-Men filmek producerének, Simon Kinbergnek, aki nagyon elégedett volt az anyaggal. 2015. májusában a Fox zöld utat adott a projektnek.
  • A film egyes jeleneteit ugyanott, a Medfield Megyei Kórházban, Bostonban forgatták, ahol a Leonardo DiCaprio főszereplésével bemutatott Viharsziget című thrillert.
  • A film eredeti változatának forgatása 2017. július 10-én kezdődött meg Bostonban 'Növekvő fájdalmak' (Growing Pains) munkacímmel, és szeptember 16-án ért véget.
  • 2018. májusában Marily Manson bejelentette, hogy a "Cry Little Sister" című dal feldolgozása is a hivatalos soundtrack részét képezi majd.
  • Josh Boone és a zeneszerző páros, Nate Walcott és Mike Mogis hosszú évek óta alkotótársak, a duó a direktor számos korábbi filmjének szerezte a zenéjét.

Hazai premierdátum: 2020.04.02.