Zseniális lenne a Ponyvaregény romantikus vígjátékként

A Ponyvaregény nem az a klasszikus vígjáték – mármint természetesen megvannak a maga igen vicces pillanatai, ám ezeknek a nagyja igencsak sötét és beteg. Épp ezért elég furcsa választásnak bizonyult a Comedy Central részéről, hogy leadják a filmet, és ezt, úgy tűnik, a csatorna dolgozói is tudják.

Persze nem az a lényeg, hogy a Comedy Central beválogatta Quentin Tarantino második nagyjátékfilmjét a filmkínálatába, hanem az, ahogyan ezt a választást megpróbálják eladni a nézőknek: mégpedig úgy, hogy összevágtak a filmből egy olyan előzetest, amely akár egy romantikus vígjátéknak is elmenne.

A remekül sikerült videó sorra veszi a filmben felbukkanó szerelmes pillanatokat, majd elmagyarázza nekünk, hogy 15 ember, akiknek a sorsa igencsak különbözik, semmi másra nem vágyik, mint egy kis szeretetre. Aztán mintegy hirtelen fordulatként, nem finomkodnak, és egymás után bevágják a film legvéresebb és legerőszakosabb jeleneteit. Hiszen a film legviccesebb jelenetei valahol a legbrutálisabbak is, és ebben rejlik az alkotás igazi ereje: a humor mindig ott bujkál benne a fesztültség formájában, amit csak úgy lehet lazítani, ha elröhögjük.

Ezzel a filmmel Tarantino örökre beírta magát a filmtörténetbe: az 1994-es film egy csapásra kultikussá vált, és sztárrá tette rendezőjét, és nem mellesleg új lökést adott az akkoriban igencsak mélyponton lévő  Bruce Willis és John Travolta karrierjének.

Ha kíváncsi voltál rá valaha, milyen lenne a Ponyvaregény romantikus átirata, akkor tessék, itt a videó: