Végre elérkezett a nap, amelyet Kelly-Anne már nagyon várt. A három fiatal lány szörnyű gyilkosságával vádolt Ludovic Chevalier tárgyalása a küszöbön állt.
A közvélemény aggodalmával szöges ellentétben Kelly-Anne-t szokatlanul vonzotta Chevalier. Megszállottsága olyannyira elhatalmasodott… Több

A kép forrása: Entract Films

A kép forrása: Entract Films

69 Vörös szobák (2023)
Hát... Látom, megosztó a film, én is a sok pozitív komment miatt néztem meg. A látvány és a főszereplő lány mimikája (inkább annak hiánya), érzelemmentessége megfogott az elején, de gyorsan el is engedett. Unalmas lett, és nem a fröcsögő vér hiánya miatt, hanem egészen egyszerűen semmit nem adott nekem a film. Biztos volt, hogy valami nem stimmel a csajjal, de annyira leült a film, hogy már az sem érdekelt, mi a "csattanó". Csak azért, mert egy film más, mint a többi, még nem feltétlenül lesz jó is.
A film a legjobb skandináv hagyományokon indul, hogy utána kicsit szétessen. Van egy nyílt tárgyalássorozat, ahol egy 3-as gyilkos csákó ügyeit elemzik, és jön egy nem magától értetődő szépségű modell csaj, aki remekül forgatja az online pókerkártyákat és a bitcoint, és elkezd érdeklődni a per iránt. Nagyon ért a nethez és a darkwebhez. Hozzá sodródik egy elhamarkodott véleményűnek tűnő, kis túlpörgött lányka, és együtt követik a pert. Aztán akárhogy is tetszett az eleje, kissé bezuhan a színvonal. De még így is remek.
Elolvastam jó pár kritikát itt, az oldalon. Mindenki dicsérte, akkor csak jó lehet! (Gondoltam, én!) Krimi, horror, thriller, dráma? Ez nem semmi! (Bár kezdett egy kicsit gyanússá válni a dolog, és nem alaptalanul! A rendező és a forgatókönyvíró egya... Teljes kritika
Ez aztán nem semmi film volt. Minden szempontból kiemelkedik a mai tömeggyártás termékei közül. Üde színfolt volt számomra ez a film, és egyben zseniális irány is Pascal Plante kanadai rendezőtől. Minden benne volt, ami nekem tetszik egy filmben. Juliette Gariépy főszereplőnő dermesztő előadása. A hosszú idők mesteri felhasználása. A hideg és meleg színek megfelelően harmonikus aránya, valamint a világítás ízléses használata a film során. Merülés a sorozatgyilkosság és nemi erőszak sötét és durva témájába, de egy ügyes előadásban, amely nem túl erőszakos vagy szadista. Bujtatott módon került bemutatásra, csak sugallva a gyilkos szadista rémtetteit, melyet nem premier plánban mutat a film, amitől még drámaibb lett az ábrázolás. Egy olyan végeredmény, amely az első megtekintés után kissé lógott, de szívesen megvitattam utána a barátaimmal. (Azt mondták nekem, hogy ez a film olyan régi történetre hivatkozik, amelyről nem tudtam és melyekben szeretnék majd elmélyülni). Összességében, ami a film fő hibája lehet, azt véleményem szerint jól kompenzálja az a kimagasló munka, amit ebbe a finom és csiszolt műalkotásba fektettek. Lenyűgöző pillantás a modern emberre és a gonoszság fogalmára.
A film 1 567 420 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 652 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A 2023-as év legjobb québeci filmjének járó éves díj nyertese, amelyet 2024. február 29-én ítél oda az AQCC, a filmkritikusok québeci szövetsége.