Mozi

Korábbi premierek

2024. 04. 18.

akció | kaland

Mozikban | SkyShowtime | Disney+

Indiana Jones egy nem mindennapi régész, igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egy perui dzsungelben épp egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy... több»

Harrison Ford egyik legjobb filmje a Star Wars-filmek mellett.Első látásra teljesen belemélyültem,a ,,retró-kalandfilmek" hőskorába.Az akciójelenetek például páratlanul látványosak voltak,nem a kornak legmegszokottabb,dehát ettől lett olyan jó,amilyen lett.Mai szemmel is az adott... több»
2024. 04. 18.

68 Bolero  (2024)

(2) (4)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban

1928-ban, Párizsában járunk, amikor Ida Rubinstein táncosnő megbízta Maurice Ravelt, hogy írja meg következő balettjének zenéjét. A zeneszerző megkövülten és ihlet nélkül élte... több»

Szerintem ez egy elképesztően érzéki film, nagyon megható is tud lenni, nagyon mély nyomot hagyott bennem.
2024. 04. 18.

69 Vörös szobák  (2023)

(2) (5)

krimi | misztikus | thriller

Mozikban | Telekom TVGO (2024.04.25.)

Végre elérkezett a nap, amelyet Kelly-Anne már nagyon várt. A három fiatal lány szörnyű gyilkosságával vádolt Ludovic Chevalier tárgyalása a küszöbön állt. A közvélemény... több»

Fuh, szerintem már nagyon kellett egy ilyen moziélmény az idén. Mindenkinek ajánlom, aki nem csak üres fejjel szeret végig nézni egy filmet.
2024. 04. 18.

79 Elszáradt füvekről  (2023)

(2) (6)

dráma

Mozikban

Nuri Bilge Ceylan a kortárs európai filmművészet egyik kiemelkedő alakja, török filmes munkássága pedig a rangos cannes-i nemzetközi filmfesztiválon is folyamatosan megállja a helyét.... több»

Bár azt gondoltam, hogy valami nagyon nehezen emészthető történet lesz majd, de végül kellemesen csalódtam. Szerintem nagyon szép film.
2024. 04. 18.

57 Polgárháború  (2024)

(4) (5)

akció | dráma

Mozikban

Az Amerikai Egyesült Államok egysége szinte teljesen megtört. Az ország mélyen megosztott, polgárháború tört ki. A demokrácia és az alkotmány mintha már régen álmok lennének,... több»

Nem gondoltam volna, hogy valaki egyszer megvalósítja ezt a disztópikus sztorit ebben a formában. Az egyszerű, tűpontos cím magába foglalja a cselekményt, amely már a film legelején javában zajlik, azt nem tudjuk, mikor kezdődött és pontosan, mi volt a casus belli, ami kiderül, hogy... több»
2024. 04. 18.

dokumentum

Mozikban

Fedezze fel a vibráló életet Indonézia eldugott szigeteinek esőerdeiben! Kameránk magával ragadó képet nyújt a Mentawai-szigetek őslakosainak életéről, bemutatva annak mélységes... több»

Rendező: Joo Peter
Megható és egyben felemelő mindaz, amit bemutat a film. Nagyon tanulságos és bizony vannak dolgok, amelyekre valóban érdemes odafigyelnünk.
2024. 04. 18.

horror | thriller

Mozikban

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A csapat... több»

Szerintem már az első rész is furcsa volt, hát még ebben mennyi bizarr dolog történik. Valahol ez már túl van a trash műfaján, nem is akar az lenni a film. Valahogy még mindig sikerült valami nem konvencionális dolgot összehozni. Csak erős idegzetűeknek ajánlott.
2024. 04. 18.

61 Szunnyadó vérebek  (2024)

(3) (3)

krimi | misztikus | thriller

Mozikban

Egy volt gyilkossági nyomozó, miután alávetette magát az Alzheimer-kór legmodernebb kezelési protokolljának, újra megvizsgál egy évtizedes ügyet, amely egy főiskolai professzor... több»

Nem lenne rossz összeségében a Sunnyadó vérebek, de úgy érzem, hogy egy tucatfilm lett, amelyet majd vasárnap, késő este adnak le a tévében, ez meg így nekem egyszerűen csak pénzégetés. Sajnálom az egés csapatot, akik szemmel láthatóan sokat beletettek, hogy egy épkézleb... több»
2024. 04. 18.

74 Bonus Trip  (2024)

(2)

akció | vígjáték

Mozikban

Vajon egy fiatal ügynök, aki az FBI-nál jelentős pozíciót szeretne betölteni, sikerrel járhat, ha egy rap színtérről származó befolyásos kollégával alkot egy párt? Marshall és... több»

Nos, nem az alakítások az erőssége ennek a filmnek, de ettől függetlenül nagyon tartalmas kikapcsolódást tud nyújtani. Beválllalható összességében.
2024. 04. 11.

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Nem fogok kertelni, szerintem ezt a filmet már nem kellett volna megcsinálni. Bár eredeti a szereplőgárda, sajnos már semmi sincs meg benne abból, amitől annyira jók voltak az első filmek. Kár érte.
2024. 04. 11.

családi | kaland | misztikus

Mozikban

Thabót, a tizenegy éves fiút, nagybátyja neveli egy vadrezervátumban Eswatiniban. Míg nagybátyja vadőrként dolgozik, Thabo inkább nyomozó szeretne lenni, mint vadőr, mint amilyeneket a... több»

Az egésznek van egy nagyon jó kis hangulata, még ha nem is szippantja be teljesen az embert, nem is érzi azt, hogy újra meg akarja nézni, de ettől még jó volt megnézni.
2024. 04. 11.

80 Back to Black  (2024)

(4) (2)

dráma | életrajzi | zenés

Mozikban

A Back to Black páratlan bepillantást nyújt Amy Winehouse gyors felemelkedésébe a hírességek közé, és az ezt követő, szintén Back to Black című, korszakalkotó albumának... több»

Amy Winehouse élete egy jelenség volt. A film ezt a jelenséget ragadja meg, mint egy mikrofont, és harsogja bele a legfontosabb pillanatokat. Olyan érzelmekkel teli és lángolóan szenvedélyes képsorokat kapunk, ami méltó megemlékezés egy többszörös problémákkal terhelt élethez.... több»
2024. 04. 11.

75 Származás  (2023)

(3)

dráma | történelmi

Mozikban

Napjainkban amerikaiak millióinak életét nem hivatalosan az emberi megosztottság több generációra visszanyúló hierarchiája határozza meg. Ezen továbblépve az emberi megosztottság... több»

2024. 04. 11.

61 Verseny a győzelemért  (2024)

(2) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm | thriller

Mozikban

Akciódús sportdráma, amelyet igaz események ihlettek. Egy igazi Dávid és Góliát-történetben, amely az Audi és a Lancia, vagyis a Németország és Olaszország közötti intenzív... több»

Senki ne tévesszen meg, közel sem annyira izgalmas film ez, mint amit próbál elhitetni magáról. Az ilyen sportrdámákból számos jobb is született már. Ezt valahogy egyszerűen feleslegesnek éreztem.
2024. 04. 11.

történelmi

Mozikban

A trianoni békeszerződés bonyolult és megalázó aspektusait sokunk számára ma is homály fedi. Szembe kell néznünk a valósággal, hogy az évtizedeken át tartó szándékos elhallgatás... több»

Bár én mindig azt gondolom, hogy az ilyen történelmi ihletettségű filmeket mindig érdemes fenntartásokkal fogadni, szerintem ezúttal teljesen rendben volt e tekintetben. Bár a narratíva egy kissé nyögvenyelős, belátom, hogy ilyen komoly történelmi témát nem könnyű... több»
2024. 04. 04.

38 Az első ómen  (2024)

(6) (5)

horror

Mozikban

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»

Ez a film bűnrossz. Horrornak nehezen nevezném, jelenetei majdnem olyan gyengék, hogy viccbe nyúlnak át. A történt iszonyat lassan indul el, és még a lezárást sem sikerült valóban ijesztőre csinálni, pedig a véres horroraspektus adott volt. A film mintha nem mert volna igazán... több»
2024. 04. 04.

80 27  (2023)

(1)

animáció | rövidfilm

Alice ma 27 éves. Fuldoklik, még mindig a szüleivel él, és hajlamos az álmaiba menekülni a sivár hétköznapok elől. Egy gyár tetején tartott pszichedelikus buli után részegen súlyos... több»

Talán ha én is 27 lennék, átjött volna az üzenete, de sajnos már kétszer annyi is elmúltam.
2024. 04. 04.

82 A kiméra  (2023)

(3)

dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Mindenki a saját kiméráját hajszolja, anélkül, hogy valaha is képes lenne megragadni azt. Egyeseknek a könnyű pénzről való álom, másoknak egy elmúlt szerelem keresése. A fiatal... több»

Én egyszerűen valahogy nem éreztem azt, hogy ez a film nekem készült volna, még ha a történet egyébként nagyon is le tudott kötni. Valahogy talán túlságosan is elidegenítve éreztem magam a töténettől.
2024. 04. 04.

68 Hogyan szexeljünk  (2023)

(2) (8)

dráma

Mozikban

Klubok, társasági összejövetelek, alkohol és persze a pasik folyamatos áradata. Tara, Skye és Em, három elválaszthatatlan barátnő, a középiskolát követő nyáron teljesen belemerül... több»

Mi tagadás tetszett az egész alaptörténete, de valahogy nem ragadott magával. A karakterek érdekesek és a hangulata is jó.
2024. 04. 04.

80 Kék Pelikan  (2024)

(2) (1)

animáció | dokumentum

Mozikban

Nem sokkal a vasfüggöny leomlása után Magyarország polgárai számára számos új lehetőség nyílik. Már igényelhetők a világútlevelek, megnyíltak a határok, lehetőség nyílik a... több»

Bevallom, kicsit szkeptikus voltam a Kék Pelikánnal kapcsolatban, de már az első néhány perc beszippantott. Szerintem nagy szükség volt már egy ilyen animációs filmre, és még talán egy kicsit hosszabb játékidőt is kaphatott volna.
2024. 04. 04.

84 A Majomember  (2024)

(6) (3)

akció | thriller

Mozikban

Dev Patel, aki az Oroszlán és a Gettómilliomos című filmekben nyújtott Oscar-jelölt szerepeiről ismert, egy lebilincselő akcióthrillerrel vág bele a rendezésbe. Patel a rendezés... több»

Ez a film tipikus esete – szerintem(!) – a „lehetett volna jó is” kategóriába eső alkotásoknak. A 80-as-90-es évek #bosszúpornóit szépen megidéző, végtelenül egyszerű történet, hihető, kedvelhető, névtelen főhőssel, aki a saját traumáin és csak róla szóló... több»
2024. 04. 04.

dráma

Mozikban

A helyi polgármester életét veszti egy Párizs külvárosában történő épületbontás során. Utódja, egy politikai okokból kiválasztott, fiatalos és céltudatos orvos veszi át az... több»

Fuh, ezt még úgy érzem, nagyon sokág kell emésztgetnem. Szerintem nagyon erőteljes a mondanivalója, amivel tudni kell szembenézni.
2024. 03. 28.

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

 Ebben a történetben Katak, a fiatal beluga életét követhetjük nyomon, aki a felnőtté válás küszöbén áll. Míg Katak abban a korban van, amikor társai már kifehéredtek, ő még... több»

Szerintem tökre nézhető mese, amire az egész család nyugodtan beülhet, egy közös mozizáshoz ugyanis épp ideális.
2024. 03. 28.

76 Cabrini – A szent  (2024)

(2) (3)

életrajzi

Egy fiatal olasz nő szinte nincstelenül érkezik New Yorkba – és az egyik legnagyobb vállalkozóvá válik, akit Amerika valaha is látott.  A film korunk egyik hősnőjének... több»

Nehéz szembesülni mindazzal, amit a Cabrini kínál, az ember lelkének a legmélyebb zugaiba hatol ez a történet, ráadásul úgy, hogy ezek mind megtörténtek.
2024. 03. 28.

59 Ki hitte volna?  (2024)

(2) (3)

vígjáték

Mozikban

A Bouvier-Sauvage-ok, egy előkelő arisztokrata család, keresztezik a jóval szerényebb Martin család útját, amikor gyermekeik bejelentik, hogy össze szeretnének házasodni. Az esemény... több»

Nagyon tetszett az alaptörténete, és hogy milyen irányba is akarják kifuttatni a történetet, de nekem ez a fajta humor nem igazán jött be.
2024. 03. 28.

73 Pókok  (2023)

(3) (3)

horror

Kaleb hamarosan 30 éves lesz, és még soha nem volt olyan magányos, mint most. Nővérével elhidegültek egymástól egy örökség miatt, és elfordult a legjobb barátjától... több»

Nem tudom cifrázni, nálam ez a film egy erős közepes, amit egyszer megnéztem, és nem gondolom, hogy valaha még késztetést fogok érezni rá, hogy újra bevállaljam. Alapjában véve jó a hangulata, de a sztori...hihetetlenül sablonos.
2024. 03. 28.

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a legfőbb... több»

A King Kong-filmeket szeretem: tetszett az 1976-os feldolgozás (Jessica Lang és Jeff Bridges főszereplésével), aztán a 2005-ös látvány verzió is (Naomi Watts és Adrien Brody játékával), illetve a 2017-es Koponya-sziget is (Brie Larson tündöklésével). Éppen ezért vállaltam be,... több»
2024. 03. 28.

animáció

Mozikban

Az előző Bogyó és Babóca-filmekhez hasonlóan itt is 13 novellát gyűjtöttünk össze Bartos Erika tollából. Ezekben a történetekben kiemelkedő szerepet kapnak az empátia, a... több»

Rendező: Kinga Fazakas
2024. 03. 21.

87 Kung Fu Panda 4  (2024)

(5) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három veszélyes... több»

Fuh, hát én el sem tudom modani, hogy mennyire vártam ezt a folytatás, minthogy az előző részeket is egyszerűen imádtam. Szerintem mindenképp érdemes beülni rá. Imádnivaló egyszerűen!
2024. 03. 21.

78 Vaskarom  (2023)

(5) (3)

dráma | életrajzi | sportfilm

Mozikban

A Holt McCallany által alakított texasi Fritz Von Erich több világbajnoki címet szerzett, és forradalmat indított el az amerikai birkózásban. Túl azon, hogy magabiztosan irányította a... több»

A Vaskarom Sean Durkin harmadik egész estés filmje. Az A24 produkció, a felszínen a pankrációból karriert építő Von Erich család valós pillanatait mutatja be, ám a történet ennél sokkal többről szól. Egy munkaközpontú, elnyomó hierarchiába nyerhetünk bepillantást, amely a... több»