Közösség

Vélemény:

49 A mobil

(2016)

Egy jó, de mégsem egészen jó King-feldolgozás

Syracuse   2019.11.25 19:05
0

Már majdnem végeztem a regénnyel, amikor megláttam, hogy ebből film is készült, így amint letettem és megemésztettem a könyvet, meg is néztem. Először is, a Mobil messze nem a legjobb könyve Kingnek, talán még közepesnek sem mondanám - az ő szintjén. A film viszont szerintem kimondottan jó feldolgozás lett. Amit sajnálok, az a rövid játékidő, mert így igen fontos részletek is kimaradtak, na persze nem kell mindenképp az eredetit követni - itt sem tették, néhol egészen ötletes változtatások voltak, amikről rögtön az ugrott be, hogy ez az öreg Stephennek miért nem jutott eszébe - de úgy gondolom, hogy aki csak natúrban megnézi a filmet, elég sok mindent nem fog megérteni. A karaktereket sem tudták rendesen kibontani, az egyszeri nézőnek fogalma sem lesz a motivációkról, bár szerencsére a színészek elintézték nekünk, hogy szorítsunk a karakterekért. A CGI sok helyen látszik, de a véres jelenetekkel nincs probléma. Összességében szerintem 93 percben ebből többet nem nagyon lehet kihozni, még minimum egy félóra játékidőre szükség lett volna a történet kibontásához. A végét viszont nagyon elrontották - a regényhez képest, persze, hiszen aki csak a filmet nézi meg, az lehet, még elégedett is lesz a befejezéssel. Igazából három csillagot érdemelne, de a színészgárda miatt most négyet adok.