Vélemény:

71 Húsevő

(2007)

Nulla valósághűség értékelhető alakításokkal

Harper   2024.10.31 10:15
2

Valóban léteznek rekordméretű, gigantikus krokodilok, egyet saját szememmel is láttam Ausztráliában, amikor nővéremet látogattam meg Darwinban. Ott bárhol belefuthatsz egy ilyen dögbe, bár a 6 méteresnél nagyobbak ritkaságszámba mennek. Amit én láttam, az közel 8 méteres volt, akkora, mint egy nagyobb terepjáró. A filmben is egy ilyen példány irtja a jónépet. Látványban sajnos így is túltolják a dolgot, így a hihetőség kb. a nullához konvergál sajnos. Ugyanakkor a szereplők nem rosszak, miattuk nézhető az egész. A férfi főszereplő, Dominic Purcell, a nő pedig a csinos Brooke Langton. Rajtuk nem múlik a siker. A helyszínek sem rosszak, elvben az afrikai törpeállamban, Burundiban vagyunk (hogy valójában hol forgatták a filmet, nem tudom). Tetszetős az afrikai folyó mocsárvidékének a környezete és a rengeteg bennszülött is. Kapunk izgulnivalót, menekülést, sikolyokat, de a túlzások miatt lecsúszik a végeredmény kicsit a B kategóriába. Az értékelésem emiatt csupán három csillag, százalékban 55% környéke.