2019.12.09 00:16 Berto49 Olvasottság: 221x
0

Kémfilm helyett szoft pornó

1917. október 15-én a vincennes-i erdőben kivégző sortűz dördült egy galambszürke ruhába öltözött, 41 éves, kémkedéssel és hazaárulással vádolt nőre. Lady MacLeod, művésznevén Mata Hari (maláj nyelven a „hajnal [Nap] szeme” holtan esett össze, de a kivégző osztag minden katonája meg volt győződve arról, hogy a fegyverében vaktöltény volt, nem ő okozta a leghíresebb kémnő halálát. Évtizedek múlva kiderült, hogy hamisan vádolták meg, és a felületes bírósági tárgyalás lényeges, az ártatlanságát bizonyító tényeket nem vett figyelembe. Ez a későbbiekben feltárt faktum azonban nem szerepelt a filmben, csak hosszas internetes kutakodás után tudtam meg.

A főszereplője az a Sylvia Kristel volt, aki öt alkalommal játszotta el az elhíresült erotikus filmsorozat, az Emmanuelle főszerepét. Ebben a filmben sem rejtette el fedetlen kebleit, sőt többször volt meztelen, mint felöltözött. A külső felvételeket budapesti helyszíneken (Keleti pályaudvar, Vígszínház, Széchenyi fürdő, Mezőgazdasági Múzeum stb.) forgatták, és sok, statisztaként megjelenő magyar színészt lehetett látni benne. 1985-ben bizonyára sok kemény valutát jelentett az ország számára, más haszna úgysem volt.

Kémfilm helyett szoft pornó

Összekuszált cselekmény, néhány rövid táncjelenet a magát hazug módon Java szigetén született (Hollandiában, Leeuwarden városában látta meg a napvilágot, egy sapkaüzlet tulajdonosának egyetlen lányaként) „papnő” előadásában, és rengeteg imitált szexmutatvány. A Golan-Globus produkciós vállalat nem lehet büszke erre a filmjére, mert a művészi színvonala az ásóbéka alsó fertályát közelítette meg.

0