Közösség

Vélemény:

64 Rémület a sivatagban(Stephen King: Sivatagi rémálom)(Kétségbeesés)

(2006)

Rémület a sivatagban(Stephen King: Sivatagi rémálom)(Kétségbeesés)

respect the movies   2018.06.07 14:42
0

Szerintem nem volt egy rossz film! Jómagam kimondottan szeretem Stephen King kimeríthetetlen fantáziájú könyveit és novelláit, emiatt is nagy érdeklődéssel nézzem a regényeiből készült adaptációkat, amik finoman szólva is sokkal vegyesebb minőségűek! Számomra az 1996-os Rémület a sivatagban című regényét egy kimondottan élvezetes és jó történettel rendelkező könyvként tartom számon, talán ezért is voltak az elvárásaim, kicsit magasabbak az átlagnál! Sajnos viszont nagyon is átlagos lett a végeredmény! Pedig az előjelek biztatóak voltak! A film forgatókönyvét maga Stephen King írta, a film rendezését pedig Mick Garris vállalta, aki azért már jó pár King adaptációt filmre vitt (ezzel együtt összesen hat filmet)! A másik dolog ami miatt azt gondoltam hogy az átlagnál azért egy jobb filmet fogok kapni, az a szereplőgárda volt! Igaz hogy nem A+ színészekről van szó, de azért van nevük és hírűk a szakmában! A színészekkel nem is volt különösebb gondom, sőt Ron Perlman alakítását kimondottan erősnek éreztem, de sajnos a többiek nem tudtak kiemelkedőt nyújtani! Mégis a legnagyobb gondom a filmmel az volt, hogy valahol a film közepe felé elfogy a lendülete és az addig szinte hibátlanul működő feszültség és beteges hangulat is eltünedezik a filmből! A film befejezését pedig nagyon is összecsapottnak éreztem! Tehát nem egy rossz filmadaptáció, de az alapanyag (könyv) ennél azért sokkal többre volt érdemes szerintem!