Évente egyszer végigdarálom a 10 évadot. Az idei „maraton” is megvolt már. Vannak időszakok, amikor annyira lefáraszt a munka és az élet, hogy nincs kedvem új filmekbe vagy sorozatokba kezdeni. Ilyenkor a Jóbarátok a tökéletes esti kikapcsolódás. Ilyenkor lefekvés előtt pár rész Jóbarátok elszórakoztatja az embert.
Nem olyan, mint a mai szitkomok többsége, van benne valami egyedi és szerethető, amit csak ebben a sorozatban tapasztaltam. A romantikát és a vígjátékot mesterien ötvözi, és sokszor elérzékenyül az ember, majd mindig a „már majdnem nyálas részeknél” képesek elpoénkodni. Az évadok vége kellően izgalmas, teljesen fenntartja az érdeklődést, és működnek a különböző csavarok. Mivel sokszor láttam (angolul és magyarul is néztem), külön kiemelkedő, hogy nincsenek logikai bukfencek a visszautalgatásoknál, vagy másik idősíkok bemutatásánál. Épp ezért tényleg minden szereplőt megismerünk a kezdetektől, és mindent tudunk róluk, a természetüket és a múltjukat egyaránt. Ez a másik kedvenc sorozatomnál, a Férjek gyöngyénél nem működött.
Azért nem tökéletes. Sosem tudtam igazán megkedvelni Phoebe karakterét. Sokszor túl erőltetettnek éreztem, és a poénjai nálam ritkán működtek. Talán az egész sorozatban kétszer tudtam rajta őszintén nevetni... az nagyon kevés a 10 évad során. A nyolcadik évadnál már érezhető, hogy a sorozatot kezdik elnyújtani. Bejön a Joey és Rachel szerelmi szál, ami nagyon nem hiányzott, és abszolút felesleges. Egyes szereplők kezdtek kizökkenni, Chandler például erre az időre elvesztette a jó oldalát, és sajnos itt már nem voltak azok a jó szarkasztikus poénok és a szóviccek tőle, csak egyszerűen unalmassá vált. Ross, aki egyébként a kedvencem, néhol már túlságosan karikaturisztikussá vált.
Kezdtek előjönni a jellegzetes hibák, amelyek egy hosszú ideig futó sorozatnál elkerülhetetlenek. Mégis mentették a menthetőt: jó irányba terelték a történetet, és végül egy libabőrös, érzelmes és tökéletes évadzárót kaptunk. Méltóképpen búcsúzhattunk a sorozattól, és minden szálat sikerült elvarrni. A sok sztárvendég évadról évadra még kiemelkedőbbé teszi az egészet. Rengeteg híresség megfordul a sorozatban. Nem hiába, az egyik legsikeresebb és leghosszabb sorozatról beszélünk a kategóriában. A készítők időben lezárták a történetet, így a Jóbarátok elkerülte azt a sorsot, mint sok másik szitkom, amelyet a végletekig húztak.

89 Jóbarátok (1994)
Minden idők egyik legnépszerűbb szituációs komédiája hat, húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követi nyomon. Főszereplői az elkényezetett Rachel, a tisztaságmániás... több»
Szereplők: Brad Pitt, Bruce Willis, Robin Williams, Jennifer Aniston, Julia Roberts