Ash

Egy nő egy távoli bolygón ébredve rádöbben, hogy az űrállomásának legénységét kegyetlenül meggyilkolták. A történtek felderítése szörnyű események láncolatát indítja el.

(Gergo Horvath)

Rendező: Flying Lotus
Forgatókönyvíró: Jonni Remmler
Ország: Finnország, Amerikai Egyesült Államok, Új-Zéland
Premier: 2025.03.20. | Amazon Prime Video (2025.04.25.)
Eiza González
Eiza González

2025.06.02 kabel

Cosmic horror flashback

Lovecrafti mesék, űrutazás, olcsó sci-fi, LSD-vizuálok és Aaron Paul. Az Ash-ben minden megvan, ami egy jó kis kozmikus horrorhoz kell. Nem túl eredeti, és kb. minden aspektusát már láttad valahol, de a látványvilág és a zene pazar, ez a rendező tud forgatni. Én nagyon bírom ezt a fajta horrort, úgyhogy nekem bejött, de nem mindenkinek lesz elég ennyi, az is biztos. Főszereplőnk egyedül ébred egy idegen bolygón egy olyan küldetésen, ahol valami nagyon félrement. Vele együtt szép lassan rakjuk össze, mi történt! Az a valami nem túl meglepő vagy újszerű, ennél már láttam tartalmasabb sci-fit, ami jobban feszegette a valóságunkat. Az igazat megvallva ez egy átlagos sci-fi channel sztori, tényleg csak a fantasztikus effektek és a kicsit giccses vizuálok miatt érdemes megnézni. A lovecrafti mítoszból ezt nagyon szépen átvették. Rengeteg az undorító, véres, valódi effekt és absztrakt kép, amelyek szépen keverednek a hősnőnk álmaival és hallucinációival. Sajnos itt bukik a sztori, mert annyi hallucináció van a filmben, hogy nagyon nehéz bármit komolyan venni, mert bármiről azt mondhatja a film, hogy csak álmodta valamelyik szereplő. Egyszer jó volt megnézni, még akkor is, ha kicsit ostobák voltak a szereplőink, a Prometheus iskolába jártak, az biztos.

2025.04.25 Eastern79

Különleges meglepetés

Kimondottan jó. Nem is tudom, mikor láttam ennyire eredeti és szürreális sci-fi horrort. Megidézi a Doom hangulatát és a The Thing-féle testhorrorokat, miközben zseniális képi világa és atmoszférája szinte beszippant. Kár lenne többet elárulnom; ha szereted az intelligens sci-fi horrort, ezt mindenképp látnod kell.

2025.04.29 Kittikee

Nekem elejétől a végéig az Élet című sci-fi horrorfilm "íze" jött át, és végül is a végén pontosan ugyanaz történt, mint az említett filmben... Semmi újdonságot nem adott, kicsit szürrealisztikus alkotás, de a parazita a fő szempont, mint a legtöbb i... Több

2025.05.04 Bélus és a Balerina Nézhetetlen

sz*r

Nos ez egy szürreális katyvasz, sz*r, nézhetetlen.