2018.09.24 18:29 Márton Olvasottság: <100x
0

Lehet, hogy egy matinét lát, aki bevállalja a Meg-et

Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, mert nagyon közel állnak a szívemhez a cápás horrorok (és itt nem a Sharknados trashekre gondolok és mindenkitől elnézést aki szereti a Sharknado filmeket de én nem)! Viszont álljunk meg egy pillanatra jelen produkciónk műfaji besorolásánál, akció sci-fi és horror. Na ebből, két műfaj nálam valahogy egyáltalán nem működöt. Horrorként már maga a korhatár besorolása is igen beszédes, 12-es karikával adták és sajnos teljes mértékben egyet is értek ezzel, mert hát sem félelemkeltés terén, sem a vér megjelenítése miatt sem lett volna indokolt a magasabb besorolása. Ezt viszont tudatosan csinálták a készítők, hogy még több pénz jöjjön be a mozipénztárakból (és az eddig adatok szerint igencsak jövedelmező film lett).

Sőt...egyes hírek szerint akár egy estleges folytatáson is gondolkozik a stúdió, hisz alapanyag van bőven, mert Steve Alten azonos című regénye alapján írták a forgatókönyvet és az író már a 8-ik folytatást írta a The Meg-hez. A másik műfaji besorolása szerint sci-fi, hát (oké nem kell minden sci-finek az űrben játszódnia ahhoz hogy ide soroljuk) de csak ha a történetében található tudományos fikció miatt. akkor azért én egyáltalán nem sorolnám ide, mert hát az igencsak vékonyka lett! Maradt még az akció, nos itt azért igencsak erős lett és bitang látványos is (bár a költségvetéséből azért ez simán elvárható is, hiszen egy több mint 130 millió dollárból gazdálkodhattak)! Viszont jómagam azért megemlíteném a film humoros oldalát, ami igazi üde színfoltja volt az egész játékidejének. Igen, humor terén igazán jól teljesített és talán csak pont ezért lettek a karakterek számomra sokkal kedvelhetőek, mintha mondjuk csak egy szimpla akciókaraktereket kaptunk volna! Biztos hogy még meg fogom nézni a filmet (már csak maga a Megadolon cápa miatt is) viszont én azért többet vártam a The Meg-től!

akció | horror | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a... több»

0