Közösség

Vélemény:

46 Death Note

(2017)

Death Note

stevepisti   2020.11.08 10:09
0

Nem titok, hogy a méltán népszerű manga, később anime formájában is megjelent Halállista filmes adaptációja ez a film. Ezért, aki látta az anime sorozatot (köztük én is), joggal fanyaloghat a film gyenge prezentálása miatt. Hiszen 100 percben lehetetlen összesűríteni egy sorozat cselekményét, illetve a kidolgozott karakterek alapos bemutatását, még akkor sem, ha sok karaktert ki is hagytak a filmből. De semmiképp nem volt jó ötlet ennyire átformálni őket. Néhányuknak teljesen más motiváció lett beállítva, mint ami eredetileg volt a történetben. Néhány jelentős cselekmény is megváltozott vagy kimaradt. Nem beszélve az L és Light közötti párharcról, ami gyakorlatilag teljesen kimaradt. Ez adta az egész savát, borsát. Többek között ez is lehet az oka a film népszerűtlenségének. Talán egy említésre való mozzanat volt a filmben, ami a film végi csavar, ez egy picit emlékeztetett a sorozatra. Sajnos az animét ismerők között – biztos vagyok benne – nem arat sikert. Akik nem ismerik az eredeti sztorit, azoknak még bejöhet, én csak azoknak ajánlom.