2019.06.29 17:47 Kóborló Olvasottság: 458x
1

Kis híján még meg is lepett

Ismét sikerült kifognom egy számomra teljesen ismeretlen filmet itt a mafab oldalán, és az előzetese megtekintése után gondoltam, adok is neki egy esélyt, és, hogy ezt mennyire nem bántam meg, hisz egy egész jó horrorfilmhez volt szerencsém. Alapjáraton nagyon kedvelem a horror zsánert, és kimondottan nagy örömömre szolgál, amikor több horror rétegműfajt gyúrnak össze egy filmben. A 2018-as He's Out There avagy az Odakint vár című film két igencsak nagyobbacska horrorréteget volt képes egy egészen jól működő eleggyé formálni. Ez a két réteg a slasher és a home invasion volt. Viszont alapjaiban véve nem amiatt dicsérném meg jelen alkotásunkat, hogy sikerült jól működtetnie e két réteget, sokkal inkább azért, ahogy tette ezt, hisz azért bőven volt már szerencsém olyan filmekhez, amiben a készítők jól teljesítettek ezen elvárásaimat (ilyen volt például a Hush vagy a You're Next című filmek), mégsem éreztem azt, amit ennél a filmnél. Miszerint, hogy ennyire sötét és komor hangulatban adják elő a jeleneteket, és ezzel szinte a végletekig fokozzák azt az érzést, hogy nem fogunk egy boldog befejezést kapni. Történetileg ehhez két dolognak kellett teljesülnie. Az első, hogy legyen a gyilkosunk karakteres, másodjára pedig, hogy olyan személyek legyenek a célpontjai, akik jóval kevésbé tudják felvenni vele a harcot. Mindenképp érdemes még megdicsérni az operatőri munkát is ebben a filmben, hisz ő is rendesen tudta tetézni még a hangulati elemeket.

Az olyan filmeknél, amelyek igazán kevés karaktert mozgatnak, rendkívül fontosnak tartom, hogy jók, illetve amennyire csak lehet, hitelesek legyenek a színészi alakítások (akárcsak itt is). Mert ezzel lehet még felértékelni a történetben rejlő egyszerűséget, hisz köztudott tény, hogy a slasher horrorfilmek nem a rendkívül sok csavarra és kacifántos történetvezetésre épülnek (akárcsak itt sem). Pont, hogy a legtöbbször az egyszerűségük miatt kedvelem őket, hisz a legtöbbjük egy adott sablonból építkezik. A másik nagy pozitívuma a filmnek, hogy nem ostoba jump scare-rel akarja az izgalmat fokozni, hanem hangulati elemekkel és e téren is rendben volt.

Kis híján még meg is lepett

Számomra talán csak a befejezése sikeredett kicsit átlagosra (de ezt inkább nem részletezném a spoiler veszély miatt), de mindentől függetlenül még így sem kell szégyenkeznie a filmnek. Összegezve nálam a totál ismeretlenből érkezett a film, de egy emlékezetes másfél órányi feszültségben bővelkedő szórakozást nyújtott, emiatt is merem ajánlani azoknak, akik kedvelik a horror műfaját.

horror | thriller

A film története szerint egy édesanya és két lánya éppen vakációjukat töltik egy tó melletti kunyhóban, ám hamarosan egy őrült pszichopata gonosz terveinek hálójában... több»

1