2019.06.03 21:40 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Nem kéne folytatás, de ha már van; akkor élvezzük!

A John Wick trilógia minden részét moziban néztem végig. Az első film sikere után a folytatás sajnos csalódást okozott, és már akkor is úgy éreztem, hogy ennek a történetnek nem lett volna szüksége további epizódokra. Ezt az állításomat a mai napig fenntartom. Ennek ellenére, miután a második részben egyre inkább a féktelen akció került előtérbe a történet rovására, már tudtam, mire számítsak a harmadik felvonásnál. Így azt kell mondanom, hogy kellemes meglepetés ért.

Továbbra is igaz, hogy a sztori lényegében nem létezik, és John Wick motivációja is egyre inkább elvész – már a második részt is „leírtam” emiatt. A John Wick 3 viszont nem árul zsákbamacskát: pontosan tudja, kik a célközönsége, és nem is próbál kilépni a bevált akcióorgiából. A rajongók számára ez elég is, és be kell vallanom, engem is megvett. A precízen megkoreografált akciójelenetek látványosak és – bármilyen furcsán is hangzik – szórakoztatóvá teszik ezt a folyamatos hentelést. Az abszurd beszólások és megmozdulások időnként már-már komikus hatást keltenek, ami ráébresztett, hogy ezt a filmet nem szabad „véresen” komolyan venni. Manapság egyre többször hallom a kifejezést, és most én is alkalmazom: ez egy igazi „agy kikapcs és élvezd” film.

Nem kéne folytatás, de ha már van; akkor élvezzük!

A dinamika leginkább egy videojáték főhősének útjára emlékeztet, különösen a végső harc, ahol John Wick szinteken keresztül jut el a „főbossig” – talán ez már egy kicsit sok is volt. Több jelenet erősen merített dél-koreai krimikből, amit jó volt látni amerikai környezetben is. Például a motoros szamurájkardos jelenet egyértelműen a The Villainess (Ak-Nyeo) című filmből lett átemelve.

A történet ezúttal sem kapott lezárást – épp ellenkezőleg, ismét felvázoltak egy új szálat, amely egyértelműen a folytatást készíti elő. Egyik szemem sír, a másik nevet: kíváncsi vagyok, meddig lehet még sikeresen eladni ezt a folyamatos akcióáradatot izgalmas vagy változatos történetszál nélkül.

akció | krimi | thriller

John Wick tiltott területen, a gazfickók rejtekhelyeként működő Continental Szállodában gyilkolt. Tettével magára vonta a Felső Kör haragját, 14 millió dolláros jutalom... több»

0