2024.01.26 21:02 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Ockham borotvája

Megfeledkezünk a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldásról! Örülök, hogy a forgatókönyvíró: Michael Green végre megfeledkezett a tojásméregetésről. A producerek között ott van a nagy kedvenc: Ridley Scott. (Lehet, hogy csak véletlen, de itt is a film ötödik percében feltűnik egy kutyus, mint Scott legtöbb filmjében. Jó ember!) A sztorit mindenki ismeri, így csak a rendezésen múlik, hogy mit kapunk.

Tetszik a sok szürke szín. Valahogy passzol a ködös történethez, de mégsem tudja átadni az izgalmat Branagh. Számomra sok apró jelenet kimaradt. Persze ezt megszokhattuk a Poirot-filmekben is, de itt inkább unalommal párosul a gyanakvás.

Ockham borotvája

Csak úgy elnézegetjük, de ha lenne jobb, akkor mást néznénk, ilyen érzésem volt a film alatt. Már régen láttam az eredeti, David Suchet főszereplésével, Halál a Níluson filmet, de egy-két jelenet ebben a filmben homályosabbnak tűnik, mint abban. Azért itt, mint a többi Kenneth Branagh alkotásban sem maradunk ki a teátrális jelenetekből. A hullát miért négy nő cipeli, és miért vannak fehér rövidnadrágban? Én nő vagyok, de mégsem értem. A gyilkosságok is zavarosabbak, mint az eredeti filmben. Ilyenkor mindig a Meghívás egy gyilkos vacsorára film egy jelenete jut eszembe, ahol a házigazda kikel magából a regényeket írók miatt, idézem: „Olyan okosak voltak, olyan roppant hosszú ideig, hogy már nem tudják, mi az a szerénység. Évek óta elbolondítják az olvasóikat, halálra kínoztak bennünket a meglepő és értelmetlen megoldásokkal, a hajuknál fogva rángattak elő szereplőket az utolsó öt oldalon, akikről még nem is hallottunk.” Itt is ez történik. Szerencsére itt Branagh egy kicsit visszafogottabb a bajusz méretét illetően. Nem szeretem a bajuszos férfiakat. Ápolatlannak tűnnek nekem. Számomra olyan izgató, ha látom, ahogy egy férfi borotválkozik, főleg, ha én borotválhatom meg. A zeneszerző, Patrick Doyle munkája felejtethető, nem hagyott bennem mély nyomot, már nem is emlékszem rá, és a szereplők: Kenneth Branagh, Gal Gadot, Emma Mackey, Letitia Wright, Hammer, Rose Leslie, Annette Bening, Adam Garcia és a többi szereplő játéka is felejthető számomra. Egyszer nézhető szerintem. Jó szórakozást!

dráma | krimi | misztikus

Hercule Poirot épp a szabadságát tölti a Níluson, amikor egy fiatal tehetős örökösnőt, az elbűvölő szépségű és intelligens Linnet Ridgewayt meggyilkolják a Karnak folyami... több»

0