2025.01.19 00:33 Fekete Gandalf Olvasottság: 161x
1

A film üzenete visszatetsző

A Creed III kétségtelenül ambiciózus próbálkozás Michael B. Jordan rendezői debütálásával, de nem minden szempontból váltja be a hozzá fűzött reményeket. A film hozza a szokásos bokszdrámai elemeket, viszont a történet és a karakterek kezelése hagy kívánnivalót maga után, emiatt nehezen éri el az előző részek színvonalát.

Damian karaktere a film egyik legerősebb pontja, és Majors karizmatikus játéka mélységet ad a filmnek.

A film üzenete visszatetsző

Ami nekem nagy negatívum volt, az az, hogy miután Damian megnyeri a címet, Adonis le akarja állítani, mondván, csak ebből ért. Nem értem, miért kell leállítani... saját jogán nyerte meg azt az övét. Miért kellett elvennie? Erre várt évtizedekig. Értem én, hogy a film cselekménye azt kívánja, hogy küzdjenek meg, de ez így egy olyan cselekményszál, ami a film logikáját és a karakterek motivációit kérdőjelezi meg. Hiszen a Rocky filmek is erről szólnak, ez a fő üzenetük, hogy ha kapsz egy lehetőséget, tegyél meg mindent, hogy megragadd, és élj vele. Ez a szál nekem gyengíti a film üzenetét, és rombolja a Rocky-mítoszt, mivel azt az embert, aki évekig keményen küzdött a lehetőségért, annak el kell venni a címét, miközben éppen az volt a fordulat, hogy megnyerte. Az ilyen típusú karakter-döntések egy érdemesebb és indokoltabb lezárást kívántak volna. Értem én, hogy Damian mocskolta Creedet a tv-ben, de már ez is túlerőltetett és karakteridegen volt, szándékosan, azért, hogy a néző azonosulhasson Creed ellenszenvével...

Bár a Creed III ambiciózus vállalkozás, és vizuális szempontból sikeres, a történet és a karakterek kidolgozottsága alulmúlja az elvárásokat. Michael B. Jordan rendezői próbálkozása ígéretes, de a film érzékelhetően szenved a sorozat ikonikus elemeinek hiányától. Jonathan Majors kiemelkedő alakítása sem tudja teljesen ellensúlyozni a gyengeségeket.

Alapjában véve a film egy átlagos sportfilm kategória, semmi több, legfeljebb egy 6/10, viszont egy ilyen üzenettel és nevetséges indokkal legfeljebb 4.5/10.

75 Creed III  (2023)

dráma | sportfilm

Miután Adonis Creed (Michael B. Jordan) átvette a hatalmat a bokszvilágban, karrierje és családi élete egyaránt virágzik. Addig, amíg gyermekkori barátja, Damian (Jonathan Majors)... több»

1