Közösség

Vélemény:

75 Golmaal: Fun Unlimited

(2006)

Golmaal: Fun Unlimited

e-batta   2017.02.03 11:23
0

Már nagyon kíváncsi voltam a Golmaal sorozat első darabjára (meg persze a többire is), mert Rohit Shetty és csapata ezzel szerzett nevet magának. Őszintén? Nem tudom, hogyan. A film ugyanolyan, mint a többi indiai vígjáték, tele helyzetkomikummal, erősen túlzó játékkal, széles gesztusokkal, fokozott érzelmekkel. De úgy tűnik, működik. Legalábbis Indiában egyértelműen, és mivel már a harmadik résznél tartanak, van még bőr, amit le lehet húzni róla. Arshad Warsiról és Sharman Joshiról tudtam, hogy képesek vígjátékban bohóckodni, nem is tehetségtelenül. De azt hiszem ez volt az első, ahol azt láttam, hogy Ajay Devgn teljesen hülyére vette a figurát. És bejött. Megcsinálta. Tusshar Kapoort még csak a Khakee-ben láttam, de itt a süketnéma figura tökéletes választás volt neki, főleg, mert a végén, mint a mesében a legkisebb királyfinak, övé lett minden...
Paresh Rawal a vak öreg szerepében nem vitte túlzásba (annyira azért nem volt vak), egyedül Rimi Sen alakításával nem voltam kibékülve. De őtőle még egyszer sem láttam igazán jó szerepet, talán a Dhoom:2 terhes és folyton elégedetlen asszonykáját kivéve. Ami viszont komoly problémát okozott, az Paresh Rawal csalódást keltő játéka, tőle ezt például egyáltalán nem szoktam meg.
A zene viszont abszolút telitalálat, azért mindenképpen megéri végignézni.