2024.08.06 20:07 Tonyka Olvasottság: <100x
2

Elmegyünk fát vágni, csak a balta maradt otthon hozzá

Az első két résznek határozott rajongója vagyok. Nah jó, az első rész szólt a legnagyobbat. Üdítő volt látni a vég nélküli szuperhősáradat közepette egy szörnyes, inváziós, túlélő horrort. Ami képes volt kicsit meglepni a műfaj rajongóit.

A második rész kicsit sekélyesebbre sikerült, de bőven szállította még azt, amit elvárt az ember. Értékelésem az előző két részhez képest viszonyított, mert bizony ez igencsak gyengécskére sikeredett. Egyáltalán nem tudom, mit képzelt a forgatókönyvíró. Illetve értem, próbálta az eseményeket más szemszögből megmutatni.

Elmegyünk fát vágni, csak a balta maradt otthon hozzá

Oké, családját védő apa-anya csont lerágva. No de mennyire kell pihent agyúnak lenni ahhoz, hogy egy végstádiumú rákos beteg legyen a főszereplője egy túlélő horrornak? Ismétlem, TÚLÉLŐ horror. Azonnal elvették tőlünk az izgalom, a szurkolás bármilyen érzelmi formáját. Minek izgulnánk, hisz a vég elkerülhetetlen. Így kaptunk egy horrorba csomagolt drámát. Ezen nem segít sem a macska idegesítő lézengése, sem a később kísérővé váló elveszett lelket megformáló Joseph Quinn. Djimon Hounsou karaktere lehetne valamiféle mentőmellény számunkra, de ő csak üres, kiaknázatlan töltelék, aki felbukkan pár pillanatra, hogy aztán újra eltűnjön. Sajnos az univerzumot nem igazán tágították, a lényekről alig tudunk meg többet, mint amit már idáig is tudtunk. Nah jó, két apró morzsát kapunk. Láthatjuk falmózni őket és kipurcanni a víz alatt. Főszereplőnk bakancslistáján szereplő utolsó bejegyzés lehetett a pizza. Ami így válik az egész film fő motivációs témájává. Persze ezzel együtt kapunk még némi múlttal való megbékélést, és az elkerülhetetlen végig a levegőbe logó önfeláldozásfélét. Mindeközben a szörnyek asszisztálnak látnivalóként. Aki kicsit hanyaggá váltak az eltelt évek alatt. Simán elveszítik az előttük menekülő páros nyomát a léptektől csattogó irodaházban. Ismerjük már annyira ezeket a lényeket, hogy ez megmosolyogtasson minket. Nekem egyáltalán nem jött át ez a koncepció. Bárkivel össze lehet rakni egy túlélőhorrort, még egy pap is jobb lehetett volna főszereplőnek. Tét nélkülivé tenni egy ilyen filmet, elejétől a végéig óriási hiba, szvsz. Talán van még kraft ebben a franchise-ban, van benne még bőven kiaknázatlan lehetőség, csak hát a forgatókönyvírók...

dráma | horror | sci-fi | thriller

SkyShowtime (2024.12.25.)

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»

2