A néző kezdetben csak sejtheti, hogy valami régebbi korban játszódik a történet; az öltözékek és a díszletek alapján. De a párbeszédek szövege sokszor túl modernesre sikeredett. Pl: a káromkodások túl szlengesek. Majd az első 10 percben elhangzik egy mondat, amiből megtudhatjuk, hogy a polgárháború idejéről van szó. Engem teljesen összezavart ez a cselekmény, hogy miről van is szó most pontosan. Mintha két gyerek civakodását hallgatnánk, hogy "már nem vagy többé a barátom". Colin Farrel karaktere is elég gyerekesnek hat. Kezdetben arra gondolhatunk, lehetséges, hogy Pádraic valami piócabarátként tapadt csak rá Colmra, és csak ő gondolta így, hogy a barátja, de valójában sosem volt az. Aki végígbírja nézni ezt a kezdeti "Te nem vagy a barátom, "de ő mindig is a barátod volt", "nem beszélek veled" vitákat az bizonyára csak azért teszi, mert kíváncsi, hogy mi sül ki még ebben a közel 2 órában. Vajon kiderül-e, hogy mi is történt valójában? Lesznek olyanok, akik inkább feladják és hagyják az egészet, mert tény, hogy az első fele eléggé érdektelen, közhelyes és gyakran trágár. Én úgy gondoltam, ha már több jelölést és díjat is kapott, akkor adjunk neki egy esélyt.
Véleményem szerint Colin túl idős ehhez a szerephez. Én végig úgy érzékeltem, hogy a karaktere egy éretlen srác...arról beszélgetni, hogy ki mennyire buggyant felnőttként...ezt a filmet jobban eltudtam volna képzelni ha fiatalabbak játszák a főszerepet. Így túl hiteltelen, hacsak nem ez volt a céljuk; valami a társadalom kifigurázása, egy gúnyos irónia. Egyes jelenet már szinte beteges. Egy dolgot azonban jól ábrázol a film; hogy bizony megesik, hogy a legjobb barátból lesz a legnagyobb ellenség. Akit kiemelnék ő Barry Keoghan, aki remekül játszotta a fura srác figurát.
Néhol figyeltek arra, hogy a beszéd régies vagy parasztos legyen, máshol meg egyáltalán nem. Lehet ez csak a magyar szinkron hibája. Nézzétek el, de nekem összeségében ez a film nem igazán jött át. Olyan se eleje se vége. Hiányzott belőle az, hogy egy kicsit jobban megismerjük a főszereplők életét, múltját. Nem kaptunk választ ki volt az a bizonyos Jenny, mi lett a szülőkkel és mi volt a valódi ok, ami a két testvért ott tartotta ezen a szigeten. Talán a látványra sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek, mint a részletekre. Így ez nekem túl kevés volt.

76 A sziget szellemei (2022)
Pádraic és Colm Írország partjaitól nyugatra eső kis elzárt szigeten élnek. A két férfi hosszú évek óta szoros barátságot ápol, ám kapcsolatuk most zátonyra fut, miután... több»
Szereplők: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Kerry Condon, Pat Shortt
Szerintem nem számít Colin kora a filmben, hisz mint kiderült ő az egyik a város 'bolondjai' közül.
Nehéz film volt. Sokszor agyaltam, hogy tetszik vagy sem, de valahogy mégis megfogott