A film magasabb értékelést érdemelne, de két dolog miatt vontam el egy csillagot. Az egyik, hogy a meetoo „20 éve történt, nem bizonyítható, de dobjuk be a köztudatba” már unalmas téma. Nem vitatom, hogy ezen esetek megtörtén(het)tek, mert nem igazán érdekelnek 10-20 év távlatából. Nem azért, mert érzéketlen vagyok – egyébként az átlagosnál magasabb az EQ-m –, csupán ezek elévültek és nem bizonyíthatók.
A másik, ami zavart, az a felütés. Nem életszerű. Egy arrogáns férfi simán tagadta volna azt is, hogy a lift környékén járt. A feljelentés később történt meg, nyilván nem volt orvosi vizsgálat sem – a vád felhozta volna, ha mégis –, szóval egy állítás és egy tagadás mentén vádemelés sem lett volna, bár akkor sorozat sem.
Ezek számomra roppant zavaró tényezők, a hat epizód alatt is többször beugrottak. Arról nem is szólva, ha az alapesetről hazudik a férfi, apróságokban miért nem teszi, vagy legalábbis mondja, hogy nem emlékszik? Mondhatta volna például a nő születésnapjával kapcsolatban, hogy már nem emlékszik pontosan, július melyik napjára esett. De a „fapina” szó jelentésére is közölhette volna, hogy „nem használom a szót, nem igazán tudom értelmezni”. Ha valaki bűnös, akkor ragaszkodjon a hazugságaihoz és beszéljen minél kevesebbet. Ezentúl viszont a sorozat jól megírt, feszült. A szereplők korrekten játszottak. Többen Sienna Millert emelik ki, de nekem jobban tetszett Michelle Dockery játéka. Talán az affektáló, idegesítő mitugrászt kihagytam volna, de úgy tűnik, alkalmazkodtak a mai trendhez, így kellett egy látens meleg a filmbe. A lezárás pedig még annyira sem állna meg a valóságban a bíróság előtt, mint az állítólagos erőszak. Egynek elment, de jövő héten már nem emlékszem rá.

69 Egy botrány anatómiája (2022)
A sorozat egy nemi erőszak körül összpontosuló botrány történetét mutatja be a brit elit köreiben, valamint a nőket, akiket ez az eset érintett. több»
Szereplők: Michelle Dockery, Sienna Miller, Naomi Scott, Rupert Friend, Ben Radcliffe