Közösség

Vélemény:

58 A meghívás

(2022)

Közepes horror, de Nathalie Emmanuel miatt megéri

Harper   2023.07.22 14:02
0

Még tavaly szeptemberben láttam a moziban A meghívást (2022-ben), de most újra elővettem, mégpedig kimondottan Nathalie Emmanuel miatt, aki bevallom: nagy gyengém (imádom). Ő a főszereplője ennek a közepesre sikeredett horrorfilmkísérletnek. És bár ez a film horrorként nem nagyon működik (meg kell jegyezzem, hogy női rendező [Jessica M. Thompson] ritkán készít jó horrort]), mégis Nathalie Emmanuel miatt megéri megnézni. A sztori szerint a központi karakter, Evie egyszerű és magányos életet él pincérnőként (plusz hobbiként agyagozással foglalkozva), amikor megtudja, hogy egy régi angol arisztokrata családdal áll rokonságban. Itt azért közbevetném: kicsit hihetőbb lett volna ez az egész, ha erre nem egy színes bőrű színésznőt alkalmaznak (de mint mondtam, egyéb szempontból Nathalie Emmanuel gyönyörű és tehetséges színésznő [csak talán nem épp ebben a karakterben az igazi.]) A lényeg: meghívást kap Angliába egy ősi kastélyszerűségbe, ahol majdnem beleszeret a jóképű, fiatal házigazdába. De csak majdnem, mert közben furcsa dolgokat tapasztal. És itt indul be a horror, ám a horrorjelenetek sajnos gyengécskék és kiszámíthatóak. Értékelésem: 60% – kimondottan a gyönyörű Nathalie Emmanuel miatt (őt leszámítva 40%-ot se kapna a film).