2024.10.13 18:34 Ahoj poplacsek Olvasottság: 435x
0

7/10 vegyes érzésekkel néztem

A megtörtént eseményen alapuló film páratlan jó cselekedetről szól. Emiatt felkerekítem az értékelésemet, mert különben 3 csillagot tartanék reálisabbnak.

A kivitelezés kissé hallmarkos hangulatú, és finoman szektás érzetet kelt, de még a jó ízlés határain belül. Hilary Swank (Sharon) és Alan Ritchson (Ed) játékában nem éreztem kiemelkedő teljesítményt.

7/10 vegyes érzésekkel néztem

Sharon egy piás fodrásznő, Ed egy totálisan a padlóra került tetőfedő, aki a feleségét elvesztette, és mindjárt a lánya következik, mert májátültetés nélkül nem fog életben maradni. Ed totál anyagi csődben van, meghaladja az erejét a helyzet. És akkor in medias res berobban a világába Sharon, aki nekiáll ezerrel segíteni neki. Erre Ed nincs felkészülve, így az a felállás, hogy Sharon keményen nyomul, Ed meg hárít, mint a vaddisznó.

75 perc környékén esik először szó Sharon motivációjáról, addig ezzel az erőszakos bújócskával telik az idő. Ha mondjuk Sharon megpróbálta volna elmagyarázni Ednek, hogy miért fontos neki, hogy segíthessen, talán meg lehetett volna spórolni egy halom ellenállást, és Ed férfiúi büszkesége is sértetlen maradhatott volna. Ha ott lettem volna, akkor ezt javasoltam volna neki.

A rendező, Jon Gunn szeret keresztény, evangélium jellegű mozikat készíteni, de most virtuálisan vállon veregetem, mert ezúttal egészen visszafogta magát, a hangsúly az önzetlen segítség ábrázolásán van. De azért érezzük, hogy egy olyan csodát látunk, ami a nagy-nagy hit miatt működik. De ennyi belefér a nem vallásos nézőknek is. Az utolsó percek rém sziruposak, azt ki kell bírni.

dráma | életrajzi

A filmet egy fodrász hihetetlen, de igaz története ihlette, aki maga mögé állított egy egész közösséget, hogy segítsen egy megözvegyült apának megmenteni súlyosan beteg... több»

0