Romantikus akció-kalandfilm, mely furcsa módon a horrort találta el igazán. Van benne két attraktív színész, így ha ez elég a szerelmi szálhoz, akkor a film ebben remekel, bár szerintem a két karakter annyira keveset interaktál egymással, és szerelembe esésük olyan gyorsnak hat, hogy nem tűnik autentikusnak a kapcsolatuk. Emlékszel a borzasztóan hiteltelen táblás jelenetre a Love Actuallyből? Na, ezeknek az a teljes kapcsolatuk. Egyetlen montázs alatt ismerjük meg őket. Én értem, hogy mindketten attraktív Apple TV figurák, de a tavalyi Ghosted filmnél sem volt ennyi elég.
Szerencsére a The Gorge egy kicsivel többet ad ennél. A film közepe átmegy horrorba, ahogy szereplőink megismerik az általuk őrzött világ rejtelmeit, és menekülni próbálnak egész kreatív szörnyek elől. Itt egy izgalmas látványvilágú pokolvilágot kapunk érdekes szörnyűségekkel és egy klisés háttérsztorival. A film olykor kimondottan izgalmas, karaktereink elkeseredett küzdelme magával ragadó... Ha nem gondolsz nagyon bele a filmbe.
Nyilván kb. nulla értelme van a történetnek vagy a világépítésnek, még karaktereink képességei is eléggé megkérdőjeleződnek. 500 méterről kézzel tűpontosan lőni... Még nem fogtam fegyvert életemben, de anélkül is kijelentem, hogy ez totál ostobaság. Ha ez a hely tudományos szempontból ennyire fontos, miért nem tanulmányozza senki?
A szörnyeket simán le lehet lőni, szóval nem értem, pár tankos hadosztály miért ne tudná kordában tartani a szituációt. Ilyenkor jobb becsukni a füled, és gondolj arra, mennyire jól néz ki a két főszereplő feneke. Kár, hogy csak közhelyekben beszélnek, mint két robot, ami nem érti az emberi interakciókat. Levi unalmas katonaember klisé, Drasa karaktere pedig a tizenkét éves kislány és a kiöregedett tömeggyilkos között ingadozik.
Nem mintha románcuk bármennyivel mélyebb lenne, de egy ilyen valentini film valószínűleg nem is igényli, hogy ennél értékelhetőbb legyen, hisz lezárásában úgyis mindenki mással van elfoglalva. Ha értelmes sztorit keresel, kerüld messze, egyszeri kikapcsolódásnak oké!

75 A szurdok (2025)
akció | horror | kaland | romantikus | sci-fi
Két magasan képzett ügynököt egy hatalmas és szigorúan titkos szurdok túlsó oldalán álló őrtornyokba helyeznek, hogy megvédjék a világot egy rejtélyes gonosztól, amely... több»
Szereplők: Sigourney Weaver, Anya Taylor-Joy, Miles Teller, William Houston, Samantha Coughlan