2024.01.30 17:00 Yosihiro Olvasottság: 107x
0

Születés

Erre a filmre még nem írtak kommentet. Igazából csak érdekességképpen gondoltam, megnézem ezt a filmet. Sokat nem vártam tőle, és mondjuk nem is kaptam sokat. A történet két szülésznőről szól, akik egy helyre kerülnek.

Végül az egyik lány túl gyorsan akar előrébb jutni, és egy esetnél a kisbaba majdnem meghal. Ez válságot idéz elő nála, és már nem tud úgy a munkára koncentrálni. A másik lány pedig szép lassan felveszi a ritmust, és belejön a munkába. Közben akinek segítettek, egy nigériai hölgy a gyermekével hozzájuk költözik.

Születés

Szóval nem épp a legideálisabb vonalvezetése van a filmnek. Már-már kezdtem azt hinni, hogy egy kis romantika, szerelem is kialakul, addigra vége lett a filmnek. Így igazából csak azt tudom értékelni, amiről szólt. Főleg a Szülésznők nehéz munkájáról, ahol a babák születése mennyire hajszálon függ. Alkalmazkodniuk kell az emberekhez, az adott szituációhoz, és nagyon gyorsan kell dönteni, ha baj van. Jelen esetünkben nem tudják ezt a hatalmas nyomást vállalni, és sztrájkolni kényszerülnek. Végül a vezető szülésznő is belátja, hogy ki vannak zsákmányolva, és nemcsak a pénz, de az életük is rámegy a munkára, így feladja hivatását. A történet egyszerre szól születésről, halálról, szeretetről, szerelemről. Féltékenységről, bánatról és sikerről is. Összességében a forgatókönyv közepes, a rendezés gyengécske. A szereplők a közepesnél többet nem nyújtanak, és a hangi, képi effektek sem elég meggyőzőek. Így ez a produkció nálam három csillagot ér. Nem bántam meg, hogy megnéztem, mert igazából elgondolkodtató film. Egy élet születése és a halál ilyen pici gyermeknél szívszorító. Főleg a szomorúság tükröződik a filmben, de amikor a hölgyeket kezelik, a szavak és a születés, az mind-mind pozitív pillanat. Pici humor is van benne egy torta kapcsán, ami igazából akár jól is elsülhetett volna. Egy nézésre tudom ajánlani, szerintem kikapcsolódásra megfelelő, de sokat ne várjunk tőle. Üdv: Yosi

0