2024.10.13 19:25 mozinaplo Olvasottság: 1279x
2

Demi Moore és Margaret Qualley olyan ebben a filmben, mint két tojás

Ha jól rémlik, a Kivérző szerelem vetítésén hallottam először A szerről, és azonnal megfogott, szóval egyből a legvártabb filmjeim közé robbant. Később a vélemények és a kritikák még magasabb polcra helyezték, hogy aztán jó hangosat koppanjon a földön.

Ugyanakkor nem értem, mi lehetett a probléma, mert amúgy bármelyik jelenetre is emlékszem vissza, egyszerűen imádnom kellett volna ezt a filmet elejétől végéig. És nem is tudok igazán rosszat írni róla, szerintem ott lesz a kedvenc idei bemutatóim közt, de mégsem jött elő sosem az a "most valami zseniálisat élek át" érzés, ami az igazán különleges filmeknél jellemző.

Demi Moore és Margaret Qualley olyan ebben a filmben, mint két tojás

Épp az ellenkezője: inkább ingerszegénynek éreztem valahogy a filmet, pedig kicsit sem untam, és Margaret Qualley maga az inger. No az első feléből lehetett volna picit vágni, hogy hamarabb jussunk el az érdekesebb részekhez. Nem vagyok biztos benne, de talán az lehetett a gond, hogy a tojásos nyitójelenetből kitaláltam az egész filmet, és innentől kevés újdonságot nyújtott a cselekmény.

Meg tudott azért lepni itt-ott, de igazán nagy fordulattal nem taglózott le, kivéve az utolsó, nagyjából 20 percet, de hát ha azt is belelátom két tojássárgájába, akkor a lottószámokkal se lenne problémám.

A téma amúgy tetszett, de kicsit vékonynak éreztem, és hát nem is ez az első film, ami a showbiznisz felszínességét mutatja be. A rendezés, a színészek, a jelenetek amúgy mind-mind elsőosztályúak, és nagyon bejött, hogy nem voltak felesleges narrálások és szövegek, sokszor akár hosszú percekig kvázi némafilmként csordogált a cselekmény.

Az erőszak kérdése érdekes: szerintem testhorrorok közt nem különösebben durva, de az elmúlt pár év X-besorolású filmjeihez képest, mint a Sikoly 6, nem értem, hogy úszta meg 18-as karikával. Lehet, hogy észhez tértek a korhatár bizottság döntéshozói, és nem fognak ezentúl minden, kicsit is véresebb horrort megfúrni a lehetetlen időpontokkal? Reméljük!

Elég kettős élmény volt tehát számomra A szer, mert ahogy fent írtam, bár nem tudnék egyszerűen semmit sem mondani, ami ne tetszett volna, és szinte minden elemében 10/10-es élménynek kellett volna lennie, a csoda most számomra valamiért elmaradt.

61 A szer  (2024)

dráma | horror | sci-fi

Álmodtál már valaha önmagad egy jobb változatáról? Ki kellene próbálnod ezt az új terméket. A Substance megváltoztatta az életemet. A Substance segítségével létrehozhatod... több»

2