2025.03.12 19:49 Ahoj poplacsek Nézhetetlen Olvasottság: 447x
3

0/10 Irtó kellemetlen volt nézni

Volt bennem egy pozitív várakozás, mert az összes portálon magasztalták a filmet. Ehhez képest úgy éltem meg ezt a 82 percet, mintha valaki a mutatóujjával turkált volna egy nyílt sebemben.

0/10 Irtó kellemetlen volt nézni

Tulajdonképpen ez egy pszichológiai szellemvasút, egy pszichohorror, minden személyiségzavar és lelki rémség előjön benne. Súlyos gondokkal küszködő, erősen férfikorban lévő nagyranőtt feudális gyökér fiúgyerekek, szerencsétlen, magukat képviselni nem képes női áldozatok, asszertivitást nélkülöző kommunikáció, érvénytelenítések, megalázások, agresszív taplóság az egyik oldalon, önámítás és bénult csodavárás a másikon.

A kivitelezés rettenetes, a különben eléggé érdektelen párbeszédek fele alig érthető a hangosítás minősége miatt. A színészi játék elképesztő, amikor a három férfi részegen visszatér, a színészkedésük olyan arcpirítóan gagyi, mint amikor alsótagozatosok próbálják eljátszani a részegeket. Csak ezek felnőtt, színész foglalkozású emberek, nem alsósok. És az még semmi, ami utána jön is önmaga paródiája. A részeg dajdajozásra és emberkedésre, meg a nők erőtlen reakciójára gondolok, az is úgy volt előadva, hogy egy falusi színjátszókör a legrosszabb pillanatában jobbat csinál. A helyszín egy lerohadt (vélhetően függőfolyosós) bérházi lakás, fekete-fehérben filmezve. Amikor zene jön, az ugyan kiemelkedik az egésznek a színvonalából, de nem szervesül a filmmel, hanem önálló életet él, leválik, a tompa motyogásos alaptónusból valósággal kiüvölt.

A történet elkalandozik önmagától, végül nem talál vissza. A vége előtt tíz perccel kapunk egy erőteljes önköldöknézést is Hajdu Szabolcstól, hát az is zavarbaejtő pillanat.

A végén nincs megoldás, nincs semmi.Egy kisebb tudathasadátról vagy lehasítástól eltekintve. Szerintem kár volt a gőzért, ez nem sikerült. Legalábbis engem egyáltalán nem győzött meg.

dráma

A történet azon a napon játszódik, amikor egy baráti társaság összejön egy barátjuk temetése után. A gyász és az alkohol felszínre hozza az évek óta tartó konfliktusokat,... több»

3